Напълно очаквано - т. нар. зелен сертификат за влизане в

...
Напълно очаквано - т. нар. зелен сертификат за влизане в
Коментари Харесай

Зеленият сертификат за парламента - бутафория

Напълно предстоящо - така наречен зелен документ за влизане в постройките на Народното събрание се оказа цялостна бутафория. Поне що се отнася до националните избраници.

Изискването за депутатите, администрацията, медиите и гостите на Народното събрание е в действие от 24 януари. За тези, които нямат документ и не желаят да се имунизират, бе самостоятелен пункт за тестване.

Днес обаче е първото пленарно съвещание за седмицата и някои депутати, като тези на " Възраждане ", влязоха тази заран напълно необезпокоявано в постройката " на опашката на Коня ". Хората на Костадин Костадинов направиха проява - огромна част от парламентарната група влезе дружно (макар, както стана ясно, измежду най-големите борци против документа има и много ваксинирани) и не бяха спрени от Националната работа за защита. Причината - на НСО или различен държавен орган не са вменени такива контролни функционалности с решението на Народното събрание да вкара мярката за достъп. Затова и се очакваше депутатите без документ да влизат гладко на работното си място.

Малко по-рано тази заран Костадинов гостува в утринния блок на Нова тв, където разгласи, че още през вчерашния ден е влезнал в постройката на Народното събрание без никой да го спре.

Имаше и следният разговор с водещите. " Как ще влезете през днешния ден в Народното събрание? ", попитаха те. " През вратата ", беше отговорът.

За през днешния ден е планувано и съвещание на правната комисия, на което по искане на " Възраждане " ще се прегледа режимът за достъп със документ до Народното събрание. Искането е ясно - мярката да отпадне.

Вчера пък конституционалистът Наталия Киселова уточни, че националните избраници, както всички останали български жители, имат и административни отговорности. Тоест, също като тях би трябвало да съблюдават признатото от Народното събрание решение за влизане в зданията на Народно събрание. Киселова съпостави обстановката с разпоредбите за придвижване по пътищата - идентични за всички, без оглед на това дали си депутат или различен.

Тя обаче предвижда случилото се през днешния ден - че тъй като няма написани правила за деяние при непредставяне на документа, депутатите без подобен документ и без тест, изработен на входа, ще влизат необезпокоявано.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР