Напълно груба за международната дипломатическа практика постъпка извърши заместник-генералният секретар

...
Напълно груба за международната дипломатическа практика постъпка извърши заместник-генералният секретар
Коментари Харесай

Заместник-генералният секретар на ООН стана част от антируската измислица на Киев

Напълно груба за интернационалната дипломатическа процедура постъпка извърши заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации Мартин Грифитс. По покана на киевския режим и без единодушието на Москва той посети съветския Херсон, окупиран от Украйна. Това пътешестване демонстрира редица систематични проблеми на актуалното управление на Организация на обединените нации.

Пристигането на заместник-генералния секретар на Организация на обединените нации Мартин Грифитс в съветския Херсон е провокативно, съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова. Тя означи, че заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси, координаторът на незабавната помощ Грифитс тези дни „ посещава редица райони на Украйна, както и град Херсон, той има намерение да приключи пътуването си в Киев, с цел да даде доклад за това, което е видял, на представители на киевския режим ".

„ Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутереш би трябвало да постави завършек на сходни дейности на своя филантропичен личен състав и да изиска вместо сходни провокативни пътувания да извършват отговорностите на секретариата, произлизащи от меморандума Русия-ООН на 22 юли да спрат опитите на Запада и режима в Киев да попречат на премахването на пречките пред износа на съветско зърно и торове “, сподели Захарова на брифинг.

Мартин Грифитс дава отговор за филантропичните въпроси и бежанците в Организация на обединените нации. По-специално, персонално от него зависи разпределението на разнообразни помощи, отпускани посредством Организация на обединените нации. За Украйна това е значим човек. Човек седи върху торби с пари и е подготвен да ги показа.

Освен това Грифитс е креатура на Гутереш, човек много непосредствен до него. В същото време Грифитс получи позицията си неотдавна, а преди този момент е работил като специфичен делегат на Организация на обединените нации в Йемен.

И още по-рано той ескортира конвои с филантропична помощ в Сирия. Именно с него представителите на Руския център за помиряване на страните в Сирия постоянно трябваше да спори дълго време, защото Грифитс подхождаше доста изборно към въпроса за разпределението на интернационалната помощ. Неговите конвои бяха изпращани основно до тези обитаеми места, където антиправителствените настроения бяха мощни или където живееха племена и религиозни групи, враждебни на Башар Асад.

Пътуването на Грифитс до Украйна (четиридневно турне) беше оповестено авансово. Знаеше се, че киевските чиновници ще го отведат в Николаев и Херсон. Международен функционер от подобен висок сан би трябвало да има известно възприятие за такт, а на работа той просто е задължен да заобикаля двусмислени или провокативни дейности.

С други думи, естествен интернационален чиновник би се лимитирал до Николаев, само че пътуването до Херсон в последна сметка се трансформира в проява на идеологически надолнище, даже в случай че Киев е наложил това пътешестване на англичанина. В края на краищата има офис на Организация на обединените нации в Киев (сега в действителност в Лвов), той трябваше да приготви проект за пътешестване.

Последният акомпанимент беше речта на Грифитс в Киев, неговият отчет, за който се твърди, че е написан след обиколката, в това число в Херсон.

Но този текст демонстрира, че е написан от напълно разнообразни хора и не за един ден. „ Докладът “ на Грифит е литературно произведение, студентско есе, което в британските типичен университети се счита за главен метод за демонстриране на познания и разсъдък. И Грифитс е учил в Лондонския университет в това, което в този момент бихме нарекли „ Източен отдел “.

Докладът на Грифит изобилства от артистични обрати, прочувствени метафори и възклицания, което единствено по себе си слага под подозрение дипломатическата му стойност. Споменават Буча, Ирпен и Изюм, което е изцяло несвоевременно, защото позицията и задачата на Грифитс се свеждат само до разпределение на материални запаси за бежанци и краткотрайно разселени лица. За тази цел би било хубаво да посети Донецк, Луганск и Мариупол, където ще му опишат доста за бежанците и обстрела на цивилни обекти.

Една от основните позиции на отчета на Грифитс е, че ситуацията с енергетиката в Украйна е зле, злите руснаци би трябвало да спрат да унищожават енергийната ѝ система. Това сякаш е в пълномощията му, само че единствено частично. Донецк живее осем години с ток по два часа дневно и без вода. Отказът да се отчетат тези обстоятелства е въпрос на политически избор и общественото му демонстриране посредством художественото слово на езика на Шекспир.

Като цяло неналичието на съветска виза на Грифитс в дипломатическия му паспорт за посещаване на Херсон не е най-лошата провокация. Самият антураж на това пътешестване отстранява статута на „ над борбата “ от някои от структурите на модерна Организация на обединените нации. Още повече, че точно структурите, свързани с филантропичните проблеми и бежанците, страдаха от пристрастия преди всичко.

И тук би трябвало да разберете, че актуалният началник на Организация на обединените нации Гутереш през цялата си кариера се занимава единствено с „ филантропична активност “, това е обичаното му занятие. Той не е политик или посланик в класическия смисъл. Гутериш е точно „ герой за всичко положително “. Или най-малко си сътвори подобен постоянен имидж. Можем единствено да си напомним апела му към народите по света, откакто беше определен за началник на Организация на обединените нации, всички войни на планетата да спрат незабавно.

Гутериш може би е имал най-хубави планове. Но тъкмо при този общоприет секретар стартира систематичното разлагане на Организация на обединените нации като групова платформа за договаряния. Изобщо никой не слуша.

Съществува мнение, че украинската страна просто сполучливо се възползва от неналичието на професионализъм на интернационалните чиновници, съчетана с ниска осведоменост и прочувствена взаимозависимост от западното публично мнение. Това е правилно, само че можеше да се работи с хора като Грифитс преди той да се появи в Херсон и да напише есе „ Как прекарах ваканцията “.

Сега този тип западни чиновници в действителност провокират известно комплициране, последвано от отвращение да се работи с тях. Но въпреки всичко би трябвало. В Ню Йорк въпреки всичко си коства да каним Грифитс на срещи и събития. Да му сервира книги и публикации. ДА му се оферират различни благоприятни условия за пътешестване.

Представете си следното: пътуването на Грифитс е било известно авансово. Официално му се предлага опция: да пристигна в Москва. Тогава обществено оповестяват, че нашият уелски другар е бил намерено поканен да се запознае с съветската позиция. И дано по-късно се опита да откаже.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР