Напълно е възможно гледането на искането за отстраняване на главния

...
Напълно е възможно гледането на искането за отстраняване на главния
Коментари Харесай

Димо Гяуров: ВСС може за 10 дни да свали Гешев, но кой е Мечо Пух

Напълно е допустимо гледането на настояването за премахване на основния прокурор да се развие много бързо. Висшият правосъден съвет може безусловно в идващите 10 дни да в профил основния прокурор.

Това съобщи пред bTV някогашният шеф на Националната разследваща работа ген. Димо Гяуров. Вчера основният прокурор Иван Гешев даде конференция, на коят,о извади записи с СМС-и с лидра на ГЕРБ Бойко Борисов и член на Висш съдебен съвет и приказва за опит за преодоляване на правосъдната власт.

Днес Димо Гяуров разяснява, че Висшият правосъден съвет (ВСС) изрично не може да остане в този тип. " Онзи господин, който е на записа - членът на Висш съдебен съвет Йордан Стоев, няма място в каквато и да е област на правораздаването, той би трябвало да бъде изхвърлен незабавно от система ", сподели той.

Според Гяуров е явно, че единствено някой от участниците в диалога може да е направил записа. Гешев твърди, че е получил флашка с него от неизвестен източник посредством негова служителка. Ако не бъде опровергано това изказване, няма той да бъде уязвим, посочи Гяуров.

По думите му тази сага е срамна и обидна за българските жители, тъй като е вадене на " кирливи ризи " и разхвърляне на " мръсно долни дрехи " по площада.

За Гяуров главният въпрос е кой е създателят на заплашителното писмо, получено от Гешев:

" Твърде ми е забавно да узная кой е Мечо Пух, тъй като забелязахме една дегизировка и една съответна поетична конфигурация. От изнесеното от господин Гешев става очевидно, че част от правосъдната система, и най-много прокуратурата, е овладяна. Всъщност имаме не овладяна страна, а овладяна прокуратура. И той показва, че е бил част от това ".

Според Гяуров вчерашното изказване на Гешев може да се третира като предизвестие към " едни хора в сянка ", които до момента са дърпали конците. " Той се закани, че ще им пристигна краят, аз нямам доверие. Поне няма да се случи без дълбока промяна ", сподели той.

Гяуров счита, че с държанието си Гешев несъзнателно е обосновал потребността от дълбока промяна в правосъдната система. Димо Гяуров е на мнение, че инспекциите на прокуратурата по сигнали за слоупотреба с власт от страна на политици са доста неприятен знак:

" Не знам кой е режисьорът на тези аудиовизуални постановки в прокуратурата, само че в случай че съм на мястото на господин Гешев, ще ги изгоня всички. За всички е ясно, че това е ответен жест и форма на влияние. Абсолютно неприемливо ".

Бившият шеф на Националната разследваща работа разяснява и така наречен атентат против основния прокурор на 1 май. Според Гяуров следствието няма да стигне до на никое място и събитията към гърмежа ще останат неизяснени. По думите му са се изказали прекалено много версии и случката се е замърсила с говорене.

" Подозирам, че в изявленията на шефа на следствието, заместника му и кой ли още не не ни беше показана цялата истина. Ако има ориентиран гърмеж, би трябвало да има средство за ориентиране на гърмежа. Не може, ей по този начин, да оставим 1 кг взривно вещество на земята и то като гръмне, видите ли, да се насочи. Някой просто даде знак на Гешев. За мен гърмежът беше подложен по този начин, че да не нанесе провали. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР