Нападението над седемте служители на Горското стопанство-Хисаря, които правели проверка

...
Нападението над седемте служители на Горското стопанство-Хисаря, които правели проверка
Коментари Харесай

Вижте Кого Арестуваха За Зверския Побой Над Горски Служители!

Нападението над седемте чиновници на Горското стопанство-Хисаря, които правели инспекция за противозаконна сеч, стана към 20 часа в понеделник. Те са нападнати от към 40 роми, въоръжени с дървени колове и камъни. При последвалата физическа разпра на четирима от горските са нанесени телесни повреди.

Един от тях остава в болница със счупена челюст, в тежко положение, само че без заплаха за живота. Друг е със счупена ръка, трети с пукната глава, четвърти с хематоми по тялото.

Ромите изпотрошили и трите служебни автомобила на лесничеите. Побоят станал, откакто горските инспектори засекли четири каруци, натоварени с нелегално придобит дървен материал и създали опит да спрат причинителите. Едната каруца била спряна, само че останалите три се отдръпнали в незнайна посока.

По случая е формирано досъдебно произвеждане в полицията в Карлово и са извършени дейни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени дейности за определяне на причинителите на побоя. В огромната акция на територията на град Баня са взели участие чиновници от районните ръководства в Карлово и Хисаря, бранш “Специализирани полицейски сили ” и Жандармерията в Пловдив.

Проверени са общо 52 лица, 64 адреса и 32 моторни транспортни средства. От полицейските чиновници и представители на Горското стопанство са конфискувани общо към 40 куб. м нелегално съхраняван дървен материал, за което са формирани две досъдебни производства и са формирани 6 акта по Закона за горите.

Осем младежи на възраст към 20 години и малолетен младеж са арестувани за период до 24 часа за присъединяване в побоя над горските чиновници. Работата по цялостното документиране на случая и събиране на данни за съпричастност и на други лица по случая продължава.

По думите на инж. Добрин Иванов, шеф на Горското стопанство в Хисаря, ромите даже продавали нелегално отсечения дървен материал. Той добави, че чиновниците му имат служебно оръжие, само че е било по-добре, че не са го употребявали. Шефът на Горското стопанство в Хисаря бе безапелационен, че той и сътрудниците му чакат правдивост.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР