Нападение. 24 часа: Турският журналист, изтезаван край Свиленград: Присъдата ми

...
Нападение. 24 часа: Турският журналист, изтезаван край Свиленград: Присъдата ми
Коментари Харесай

Над 350 полицаи пазят концерта на Батенберг; Турският журналист, изтезаван край Свиленград: Присъдата ми е била издадена!

Нападение.

" 24 часа ":

Турският публицист, изтезаван край Свиленград: Присъдата ми е била издадена!

Турският публицист, който беше похитен и изтезаван край Свиленград, написа за претърпяното на страницата си във фейсбук.

" Присъдата ми е била издадена! В нощта на изтезанията, стрелецът, който извърши нечовешките насилия върху мен, се изпусна и сподели " президентът издаде смъртната ти присъда ". Но трябваше да знаят, че единствено аз мога да си издам сходна присъда. Смятаха, че поради изтезанията и опасността за гибел няма да отида в полицията. Нямат концепция кого имат за съперник. Имената на причинителите и тези които подстрекават убийството ми са в ръцете на полицията. Оставям на вас скъпи другари и близки изводите от случилото се. Останете с положително ", написа Бенли, представен от Би Ти Ви.

Журналистът е похитен от Свиленград на 22 декември, написа локалното издание " Сакар нюз ". Откаран е в къща в село Чернодъб, където против него е проявено принуждение. Пострадалият е бил зарязан край Пловдив след среднощ на 23 декември.

Статистика.

" Сега ":

Рекордно малко раждания през 2018 година

По данни на Министерството на здравеопазването през тази година са се родили над 11 500 по-малко бебета спрямо предходната, оповестява Българска национална телевизия. Според лекари главните аргументи са неприятното икономическото състояние и наклонността от ден на ден дами да раждат първото си дете в по-напреднала възраст.

Традиционно и тази година най-вече са новородените в София - малко над 11 хиляди. За страдание с близо 4 500 по-малко спрямо предходната. От градовете с най-вече новородени у нас, повишаване тази година има единствено във Варна.

И тази година минимум бебета има в областите Перник, Разград, Ямбол и Видин, прибавя Националната телевизия.

Глоба.

" Монитор "

100 лв. санкция за баща, предредил пациенти в лекарски кабинет

Със 100 лв. санкция се отърва ядосан татко от Пловдив, който предредил други пациенти пред кожно-венерологически лекарски кабинет. Мъжът бил доста обезпокоен, защото дупето на детето му било мощно зачервено. Тъй като държанието на терзания баща било с ниска социална заплаха, не съставлявало закононарушение по член 325 от Наказателен кодекс, таткото бил единствено санкциониран, реши районният съд в Пловдив.

Поради това магистратите решили, че случилото се е дребно безчинство и е непристойна демонстрация. Историята, приключила със правосъдно решение, станала към 15,30 часа на 15 ноември т.г. Мъжът с букви А.Л. връхлетял в лекарския кабинет, макар че в този миг лекарката преглеждала пациентка. Таткото изискал неотложно да бъде прегледан сина му, защото задните елементи на детето му били зачервени и били по-зле в сравнение с при предходен обзор. Мъжът се държал нападателно и не желал да излиза от кабинета, като упорствал за неотложен обзор. Кавгата станала притежание на останалите пациенти, които почтително чакали реда си. Поради държанието на мъжа докторката натиснала паник бутона и повикала частна охранителна компания.

Мерки за сигурност.

" Монитор ":

Над 350 служители на реда пазят концерта на " Батенберг "

Засилени ограничения за сигурност ще има в София в новогодишната нощ. Над 350 служители на реда ще охраняват площад " Александър Батенберг " по време на концерта, с който столичани ще изпратят 2018 година

Пространството ще бъде опасано със заграждения, пред които ще има и полицейска техника, с цел да се предотврати възможен опит за атентат, обвързван с коли, които биха могли да пресекат площада, заяви бТВ.

Забрани за престой и паркиране има в цялото каре към площада.

" Ще бъдат построени 8 контролно-пропускателни пункта, през които жителите ще минават. При инспекциите интензивно ще се работи за лица, които са в очевидно нападателно положение, психологично заболели, лица, които носят оръжие, пиротехнически произведения и алкохол в стъклени бутилки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР