Нападателят Тодор Колев ще помага на дублиращия отбор на Етър

Нападателят Тодор Колев ще помага на дублиращия отбор на Етър ...

Шампион с Левски от 2000 година стана капитан на дубъла на Етър.

Нападателят Тодор Колев ще помага на дублиращия отбор на Етър с опита и играта си, съобщават великотърновците на клубния уебсайт. Таранът ще бъде и негов капитан. Вторият състав на етърци започна подготовката си вчера и ще играе в "А" областна група със задача да влезе в Трета лига, където да се утвърди за постоянно. Той е съставен от млади футболисти, предимно набор 2001 и 2002, плюс няколко опитни като Тодор Колев, Димитър Байдаков, Димитър Цонев и др.

Целта е в него да се обиграват младите таланти на Етър, които да развиват качествата си и да направят преход към професионалния футбол и представителния отбор на клуба. Тодор Колев е юноша на Етър, а богатата му кариера премина през Левски, Спартак (Пл), Марек, Славия, германския Алемания, израелския Апоел, гръцките Волос и Олимпиакос, Етър и Лудогорец.

През януари 2017 г. Тодор Колев се завърна в Етър и игра активно до началото на м.г., когато стана скаут и впоследствие част от треньорския щаб. Той ще съчетава работата си на треньор в мъжкия отбор и една от водещите фигури на дублиращия състав.

"Ще се върна в игра, за да помогна най-вече на тези млади момчета, които искаме да влязат в мъжкия футбол. Ще бъда и капитан на отбора, когато имам възможност, ще им помагам на терена с моя опит, който съм придобил през всичките тези години", каза той за клубния сайт.

"Ще бъда помощник и на треньора Марин Стефанов - той е добър специалист и човек. С него се познаваме от Етър 1924, когато беше помощник на Цанко Цветанов. Целта е да се развие този отбор и да създава кадри за представителния отбор. Идеята е много добра, за да продължи кариерата на тези момчета, дано има и необходимите терени и бази, което е проблем за целия великотърновски футбол", добави Колев.

Източник: sportal.bg