Нападателят на шотландския Инвърнес Николай Тодоров разказа каква е ситуацията

...
Нападателят на шотландския Инвърнес Николай Тодоров разказа каква е ситуацията
Коментари Харесай

Нападателят на Инвърнес Николай Тодоров: За мен ще е чест да играя за България

Нападателят на шотландския Инвърнес Николай Тодоров описа каква е обстановката на Острова с пандемията от ковид. В изявление за Sportal.bg той изрази разочарованието си, че не може да играе, само че пък и акцентира, че за него здравето на хората е по-важно от всичко останало.

" В Шотландия е същото като в другите страни. Ангажирани са единствено хората, които имат значима работа в този миг. Като лекарите, чиновниците в аптеките и питателните магазини. Първенството не се играе. Всеки от нас тренира по самостоятелна стратегия, която ни е дадена от клуба, само че обстановката е страшна. Така бих я описал. Засега няма информация, по кое време ще стартира шампионата. Всички чакаме с неспокойствие, само че здравето на хората по света е доста по-важно, в сравнение с една игра, в сравнение с една заплата. Тези ограничения трябваше да се вземат по-рано ", сподели нападателят на Инвърнес.

23-годишният футболист показа също по този начин, че за него би било чест и да носи екипа на българския народен тим по футбол, само че когато го заслужи.

" Аз постоянно съм считал, че даден футболист би трябвало да играе постоянно на клубно равнище и да се потвърди в своя отбор. За мен ще е чест да нося фланелката на България, само че аз би трябвало първо да се потвърдя в моя тим. Тръгнал по този път. Имам 7 гола през сезона и в последно време започнах да играя постоянно. Жалко, че паузата поради вируса спря шампионата, само че както споделих здравето на всички е по-важно ", съобщи Тодоров.

Роденият в Плевен футболист има шанса да отиде на Острова още през 2014-а година, когато минава в Нотингам Форест. Следват интервали на преотстъпвания в няколко клуба, както и къс престой във Фолкърк, преди да се озове в настоящия си отбор Инвърнес, който се намира на второ място в Чемпиъншип на Шотландия и е главен претендент за елита. А ето по какъв начин се е стигнало до прекосяването му на Острова:

" Заминах да се опитвам и се получи, само че не е тъкмо както си го представяме като дребни или както някои хоро в профил. Пътят до триумфа е цялостен с трудности и със сълзи, само че стига да го искаш задоволително мощно, мисля, че е допустимо за всеки един млад състезател ", сподели нападателят на Инвърнес.

Николай Тодоров дефинира отбора си като клуб, в който се работи извънредно професионално. Това е тим с обичаи в елита на Шотландия, а преди 5 години отбора завоюва и купата на страната.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР