Нападателят на Левски - Рикардиньо - е с голяма преднина

...
Нападателят на Левски - Рикардиньо - е с голяма преднина
Коментари Харесай

Само Дембеле е вкарвал повече за една календарна година от Рикардиньо

Нападателят на Левски - Рикардиньо - е с огромна преднина пред всички останали голмайстори на отбора за 2023-а година. Бразилецът има 14 попадения, което е над два пъти повече от най-близкия до него - сънародникът му Роналдо. Крилото на " сините " има 6 попадения в шампионата през отминалата година. Третото място си поделят Уелтън и Джавад Ел Джемили с по 5 гола, въпреки че бихме могли да го присъдим на бразилеца, защото той вкара още два против Арда в баража за Лигата на конференциите през юни на " Герена ".

Но дано се спрем на Рикардиньо, който е един от играчите, които провокират най-вече разногласия сред последователите. А именити фигури от предишното на клуба не стопират да настояват, че на " Герена " в негово лице все едно няма номер 9. Някои го подлагат на критика, че е доста надалеч от това, което се чака от централния нападател на Левски. Други пък го оправдават с аргумента, че съотборниците му основават доста малко чисти положения. И надлежно, когато топката не стига до него, той няма по какъв начин да бележи доста. Това изказване по никакъв начин не е надалеч от истината. Но дори и при дребното положения, които се откриват пред него, индикаторите му са много положителни. Тези 14 гола за 2023 година не са кой знае какъв брой впечатляващи, само че са доста повече от броя до която са стигали най-резултатните играчи на отбора в много предходни столетия от историята. Нещо повече - измежду чужденците, които са ставали номер 1 в Левски за календарната година, Рикардиньо дели второто място за всички времена дружно с Гари Родригес.

Крилото от Кабо Верде също като Рикардиньо приключи с 14 гола, само че през 2013-а. Единственият легионер, който е вкарвал повече от тях двамата, е Гарра Дембеле. През 2010-а таранът от Мали вкара 16 попадения за Левски в шампионата. Тази цифра е в действителност впечатляваща, тъй като той бе част от тима единствено във втората половина от годината, защото пристигна през лятото. През пролетта на 2011-а вкара още 10 и бе продаден на Фрайбург. Въпреки това до края на годината никой не го настигна и задмина и той за втори следващ път стана номер 1.

В цялата история на клуба максимален терминатор за съперниците е бил Наско Сираков през 1987-а. Тогава той вкарва 34 гола. Най-близо до него е легенда номер 1 на клуба - Георги Аспарухов. През 1965-а Гунди забива 29 попадения в турнирни мачове.

През 21-и век най-вече голове в границите на една година е вкарал Георги Чиликов - 22 през 2002-а. Интересното е, че той е ставал номер 1 в три следващи години - 2002, 2003 и 2004-а, сочи статистически материал на " Мач Телеграф ".
 Има оферта от Турция за Андриан Краев
Има оферта от Турция за Андриан Краев

На " Герена " предстоят разговори
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР