Нападателят на Левски Жуниор Мапуку отбеляза два гола за победата

...
Нападателят на Левски Жуниор Мапуку отбеляза два гола за победата
Коментари Харесай

Мапуку: Конкуренцията? Уважавам всички, но аз съм Черната сила

Нападателят на Левски Жуниор Мапуку означи два гола за успеха с 3:0 над деветия в Австрия Волфсбергер, като донесе първата победа на " сините " за 2018 година. Голмайсторът разяснява пред Sportal.bg обстановката в отбора. Той приказва за подготовката, за новата му позиция - крило, за конкуренцията, за бъдещето, за задачите на Левски и какво дава обещание на почитателите през останалата част на сезона. 28-годишният футболист има девет попадения в първите си 26 мача за Левски във всички шампионати. През първите шест месеца той е голмайстор на клуба, като означи шест попадения в Първа лига, две в Лига Европа и едно за Купата на България.

- Жуниор игра на крилото и откри головата си сметка за 2018 година?
- Това беше втората контрола за нас в Малта. Вкарах два гола и съм благополучен, откакто работим доста крепко в този миг. Приятно ми е да се разписвам за тима и той да побеждава.

 Пирин (Благоевград) - Левски @@@- Треньорът Делио Роси разгласи, че играчите не са привикнали на толкоз тежки тренировки. Теб те виждаме да излизаш съвсем на четири крайници след заниманията.

- Наистина упражняваме доста крепко. Не е елементарно заран и следобяд на тежките тренировки, само че нямаш избор, откакто си избрал да бъдеш футболист. Трябва да тренираш крепко, с цел да си конкурентноспособен и да се борим за купата.

- Лятото беше притеглен като център нападател, само че Дело Роси разгласи, че съгласно него най-добре ще се представяш на крилото.

- На крилото е доста мъчно да се играе. Аз обаче съм в Левски, където конкуренцията е огромна на всеки пост. Аз бих играл на всички места, в случай че треньорът ме пусне централен бранител, отново ще дам най-хубавото от себе си. Трудно ми е на крилото, защото в никакъв случай не съм играл там. В Берое играех център нападател. За първи път играя на крилото. Не се усещам още удобно и нямам тази убеденост.

- Какво да чакат почитателите напролет?

- Лагерът към момента не е приключил има още две седмици. На полуфинал сме за Купата на България, където ще създадем всичко допустимо, с цел да го спечелим и по-късно да вземем трофея, което е главната цел на клуба. На трето място сме в шампионата, само че няма да се предадем, до момента в който имаме шансове за купата. Работим по тази причина и ще забележим след два месеца.

- Ти започва стремително в Левски, по-късно имаше пауза от три месеца без гол, а след което приключи годината с три следващи гола. На какво се дължи тази амплитуда в представянето ти?

- Благодаря за Господ, че започнах толкоз мощно. След това имах спад, защото не играех доста. Дадох всичко от себе си, тренирайки доста, с цел да го преодолея. Донякъде се дължи и на това, че аз бях нов състезател за Левски. Идвах от Берое имах потребност от акомодация, само че във всяка подготовка и във всеки мач давам всичко от себе си.

 Пирин (Благоевград) - Левски @@@- Колко гола ще вкараш и какъв брой гола да чакат почитателите от теб?

- Моето персонално предпочитание е да вкарам колкото се може повече. Не играех доста два-три месеца и тогава не вкарвах. Аз съм лъв, а лъвът в никакъв случай не се предава. Футболът е чудноват. Нямам визия какъв брой гола ще вкарам, само че подсигурявам, че ще дам най-хубавото от себе си за моите почитатели, за моите сътрудници и за моето семейство. Бих се веселя да въвеждам по два гола на мач, само че съм наясно, че в шампионата това не е толкоз елементарно.
 Етър - Левски 0:1 @@@
- Преди няколко седмици пусна фотография с теб и Спас Русев, като написа: Черната мощ и Бялата мощ на Левски. Мотивира ли те негово наличие на мача?

- Преди да дойда в Левски той ми сподели, че би трябвало да работя доста крепко за тима във всеки мач и всяка подготовка и да давам най-хубавото от себе си. Пристигането му в Малта е двойна мотивация за всички. Радвам се, че означих два гола, само че продължаваме да имаме доста работа.

 Левски - Сутиеска @@@- Какво е Левски за теб?
- Левски ми дава доста убеденост и самочувствие в моята кариера. Това е един огромен клуб, който има огромна история. Трябва да се отблагодаря и аз да дам нещо на клуба, откакто бях взет от Берое и получих късмет да покажа на всички кой съм. Всеки ден се любувам в Левски. Имаме добър треньор, положителни играчи, всичко е добре и всеки ден, когато сме дружно, получавам нещо. Наистина съм благополучен да бъда част от клуба.

- Имаш нов съперник в лицето на Станислав Костов? Колко ти оказва помощ това на теб?

- Той е добър футболист. Ние сме Левски и конкуренцията е нещо обикновено. Това е огромен клуб и се взимат положителни играчи. Аз ги почитам всички доста, те ме почитат доста. Важното е да свършим добра работа дружно. Когато конкуренцията е лоялна, както е в този момент, нямам проблем. Мога да седна от време на време на пейката и да вляза на мястото на Обертан или нападателите Костов и Буш, няма проблем. Те знаят кой съм. Аз съм Черната мощ.
 Дунав - Левски 0:2 @@@
- Кой е най-хубавият ти миг през първите шест месеца в Левски?

- Не знам, сезонът не е приключил, като се надявам, че най-хубавият миг занапред следва. Всъщност имам един миг. Става въпрос за мача вкъщи против Сутиеска, когато означих два гола и трибуните скандираха: " Мапуку, Мапуку ". Това е най-хубавият ми спомен за момента в Левски.

- Какво можеш да обещаеш на почитателите на Левски до края на сезона?

- Мога да обещая на почитателите, че ще свършим добра работа в Малта. И след старта на сезона ще дадем 100% от себе си във всеки един мач. Както аз, по този начин и моите сътрудници. Във футбола не можеш да обещаваш, че ще спечелиш това или това. Обещавам, че няма да се предадем в нито един миг във всеки един мач.
 Левски - Сутиеска @@@
- Има предложения към теб, само че околните ти настояват, че искаш да останеш, с цел да печелиш трофей с Левски и да се отблагодариш на клуба?

- Това го споделям всякога. Аз пристигнах в Левски, с цел да печеля трофей и да печеля шампионата. Няма да си потегли в този момент. Говорих с президента и треньорския щаб, като имаме още доста работа през втория полусезон. Моят сътрудник ми сподели, че има огромен интерес към мен. Аз съм в Левски и съм съсредоточен изцяло за нашата задача, а за по-късно не знам.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР