НАП запечатва за месец микробусите, возили нелегално пътници от Кърджали

...
НАП запечатва за месец микробусите, возили нелегално пътници от Кърджали
Коментари Харесай

НАП запечатва за месец микробусите, извозвали нелегално пътници към Европа

НАП запечатва за месец микробусите, возили незаконно пасажери от Кърджали до Европа. Акцията се организира тази заран. Само за един час от 4,00 часа до 5 часа бяха запечатани пет микробуса. Както към този момент писахме, множеството пасажери са споделили, че са другари на водачите, само че имало и такива, които разкрили, че са платили, с цел да бъдат превозени до избрана точка в Западна Европа. 120 евро е платил един от пасажерите.

Акцията на Национална агенция за приходите ще продължи в идващите месеци, оповестиха от пресцентъра на приходната организация. Тя се организира по сигнали за над 100 транспортни средства, които реализират нерегламентиран транспорт в страната и чужбина без да регистрират приходите си.

И петте микробуса тествани през днешния ден се оказа, че правят нерегламентиран транспорт и не издават никакви фискални документи за парите, които получават от пасажерите, стана ясно по време на инспекциите. Бусовете са карани от един човек в продължение на повече от 24 часа непрестанно, което съставлява директна заплаха за сигурността на пасажерите.

От Национална агенция за приходите ще сезират ИА " Автомобилна администрация " за констатациите си. Собствениците на микробусите ще бъдат санкционирани с до 2000 лева и те ще бъдат запечатани за период до 1 месец, оповестиха от Национална агенция за приходите.

Паралелно с инспекциите на пътя стартират и инспекции за сходство на имущество и приходи на 172 притежатели на микробуси, които редовно минават през Граничен контролно-пропусквателен пункт. Информация за евентуално нерегламентирани транспорти е подадена в Национална агенция за приходите от "Гранична полиция ", като има физически лица, притежаващи десетки микробуси, движещи се към Западна Европа най-малко един път седмично. Някои от притежателите не са заявили никакви приходи в последните 5 години, а имат стабилен автопарк и недвижими парцели. Недекларираните приходи ще бъдат обложени с налог, дружно с изтеклите лихви, допълват от Национална агенция за приходите.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР