НАП въвежда нови критерии за големи и средни данъкоплатци.От началото

...
НАП въвежда нови критерии за големи и средни данъкоплатци.От началото
Коментари Харесай

НАП въвежда нови критерии за големи и средни данъкоплатци

НАП вкарва нови критерии за огромни и междинни данъкоплатци.

От началото на идната година Националната организация за приходите вкарва нови критерии за установяване на сдруженията като огромни или междинни данъкоплатци и осигурители.

До момента компаниите бяха определяни като „ огромни данъкоплатци и осигурители “ при импортирани над 3 милиона лв. в бюджета,

като последната актуализация на листата с тези сдружения е направена през 2017 година.

Според новите критерии сдруженията би трябвало да са платили през 2022 година над 3 и половина милиона лв. налози и осигуровки след приспадане на възобновените през годината суми,

или чистите доходи от продажби да са повече от 300 милиона лв..
Посочените суми не би трябвало да са от еднократни покупко-продажби или предписание с имущество.

След Нова година в обсега на териториална дирекция „ Големи данъкоплатци и осигурители “ влизат близо 1350 сдружения. Сред тях са Българска народна банка и банкови институции, застрахователи и презастрахователи, пенсионно и здравноосигурителни сдружения и други Фирмите, които дават отговор на условията, ще бъдат вписани служебно в регистъра.

От 1 януари Национална агенция за приходите основава и нова териториална дирекция „ Средни данъкоплатци и осигурители “ с народен обсег. Пререгистрацията на компаниите в новата дирекция, както и включването на нови сдружения, които дават отговор на изискванията, ще става служебно. За да бъдат вписани като междинни данъкоплатци и осигурители, е належащо сдруженията да са платили през 2022 година над милион и половина лв. налози и осигуровки след приспадане на възобновените през годината суми или чистите им доходи от продажби да са повече от 15 милиона лв..

Над 3300 сдружения междинни данъкоплатци и осигурители ще получат писма от приходната организация с информация за смяната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР