НАП ще признава тестовете за Covid-19 за разход на фирмите.

...
НАП ще признава тестовете за Covid-19 за разход на фирмите.
Коментари Харесай

НАП признава тестовете за Covid-19 за разход на фирмите

НАП ще признава тестванията за Covid-19 за разход на компаниите. Това излиза наяве от напътствие на приходната организация.

Тъй като работодателите са задължени да обезпечат здравословни и безвредни условия на труд, Националната организация за приходите издаде напътствие, съгласно което PCR и други проби – да вземем за пример антигенни, за Covid-19 могат да бъдат приети на работодателите за разход.

От приходната организация допълват, че би трябвало да са спазени условията за документална аргументираност и да бъдат показан примитивен счетоводен документ (фактура, б.р.) по смисъла на Закона за счетоводството, отразяващ правилно стопанската интервенция.

Указанието на приходната организация се базира на разнообразни членове от Кодекса на труда и Закона за здравето, в които са разказани отговорностите на работодателите да правят разноски, посредством които да се обезпечи надеждна диагностика на личния състав, тъй че да се предотврати разпространение на болестта. В този смисъл осъществените от работодателите разноски за PCR или други проби се признават за данъчни цели, осведомят от Национална агенция за приходите.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР