НАП предлага над 80 вида електронни услуги. Те пестят много

...
НАП предлага над 80 вида електронни услуги. Те пестят много
Коментари Харесай

НАП – Варна въвежда плащане чрез POS терминали

„ Национална агенция за приходите предлага над 80 типа електронни услуги. Те пестят доста време и средства на хората “, това съобщи Милена Колева, шеф на Търговско дружество на Национална агенция за приходите - Варна. Тя показа още, че са подхванати и редица дейности в посока понижаване на административните тежести. Въведени са и осведомителни системи за събиране и надзор, а от няколко години и за ръководство на приходите.

Милена Колева изясни, че от Национална агенция за приходите – Варна, са възприели процедура да уведомяват по e-mail длъжниците, за това какво дължат и в какви периоди би трябвало да бъде заплатено, тъй като „ от време на време самите хора не знаят, че имат отговорности, и се получава спор “.

Тя добави още, че за облекчение на бизнеса при проверка към този момент не е належащо да се върви на крайници в институцията, а цялата преписка с ревизиращите органи може да бъде осъществена по електронен път. Това е огромно улеснение освен за град Варна, тъй като Териториална дирекция – Варна, управлява общо 7 области, което е един значителен териториален обсег.

Очаква се доста скоро в Национална агенция за приходите – Варна, да бъде въведено заплащане посредством POS терминали. Това ще спести на жителите освен време, само че и средства, тъй като с изключение на през POS терминал в офисите на Национална агенция за приходите заплащания ще могат да бъдат осъществявани и посредством виртуален подобен през уеб страницата на Национална агенция за приходите.

Такова заплащане, като се изключи че е извънредно комфортно, икономисва и таксите за банкови преводи.

Като образец госпожа Колева означи, че: „ Понякога ви е належащо уверение, че вие не дължите налози, а се оказва, че имате 100 лева обвързване. Трябва да отидете до клон на банка, да чакате да мине преводът и сумата да се появи в нашите системи до ден-два, а бележката ви би трябвало незабавно. Сумата при заплащане през POS терминал се отразява незабавно “. / Черно Море
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР