НАП има достатъчно добри юристи по делата срещу Божков. Това

...
НАП има достатъчно добри юристи по делата срещу Божков. Това
Коментари Харесай

НАП имала достатъчно добри юристи по делата срещу Божков

НАП има задоволително положителни адвокати по делата против Божков. Това разгласи министърът на финансите Асен Василев по време на конференция. Той напомни, че към този момент е извоювано едно от делата за 200 млн. лв..

Припомняме, че Национална агенция за приходите заплати заплащане в размер на 430 095, 67 лв. на външен юрист за делото против, стана ясно от решението на Административния съд в София.

„ Тук следва да бъде посочено обаче, че на съда не му е известно по други каузи в АССГ до момента, по които страна е изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите или различен орган по приходите, /вкл. и при оборване на ДРА с огромен веществен интерес/, отбраната му да е реализирана от външно нает юрист. Предвид конкретиката на случая и изложените в претекстовете на съда съображения, касаещи погрешно използване на закона и безучастие на административни органи в нескончаем интервал от време, за съда е проблематично спомагателното разходване на обществени средства в толкоз забележителен размер- 430 095.67 /макар и минималния по Наредба №1 от 9.07.2004 г.-/Обн., Дъждовни води, бр. 64 от 23.07.2004 година, посл.изм. бр. 68 от 31.07.2020 г./ за външно нает юрист от администрация, неоспоримо обезпечена с задоволително на брой юрисконсулти, които да осъществят отбраната ѝ по каузи, свързани директно с отрасловата ѝ компетентностустановяване на обществени отговорности “, се показва още в мнението на съда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР