Нанси Пелоси е радикален демократ. Това написа в Туитър американският

...
Нанси Пелоси е радикален демократ. Това написа в Туитър американският
Коментари Харесай

Тръмп: Пелоси е радикален демократ

Нанси Пелоси е коренен демократ. Това написа в " Туитър " американският президент Доналд Тръмп. Той изля гнева си в серия от известия по тематиката.

Повод за гневната му реакция стана отводът на ръководителя на Камарата на представителите на неговото предложение за излизане от продължаващия към този момент месец шътдаун.

По думите на Тръмп, Пелоси към този момент се държи нерационално и прекомерно ляво като коренен демократ. Някои от демократите, написа той, отхвърлиха предлагането ми, преди още да съм се изказал. Те не виждат опиати и престъпност, интересуват ги единствено изборите през 2020 година.

Все отново, той заявява предпочитание за разговор.

Тръмп се похвали и с положителните си резултати измежду испаноговорящите в страната. Според последните социологически изследвания, към този момент 50% от тях утвърждават политиката му. При предходните допитвания, те в били едвам 19 %. Този скок в утвърждението Тръмп си изяснява с предишното на тези хора, които познават казуса чудесно и поради това са " за " стената, която желае да построи по южната граница.

Припомняме, че в публична тирада Тръмп съобщи, че е подготвен на компромис във връзка с програмата DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), защитаваща незаконните имигранти в детска възраст, които американското общество назова " мечтатели " - да не бъдат депортирани. Става дума за стотици хиляди случаи.

Тръмп, който от 2 години се пробва да анулира програмата, предлага да я удължи с три години.

Същевременно американският президент е подготвен да се откаже от построяването на стена по цялата граница с Мексико и предлага тя да бъде с дължина 370 километра.

Той обаче продължава да упорства сумата за изграждане на оборудването да бъде увеличена до 5,7 милиарда $.

" За страдание неговото предложение е компилация от към този момент отхвърлени начинания, всяка от които е неприемлива. Това не може да се одобри като почтен опит за връщане на стабилността в живота на хората " - разяснява обаче Нанси Пелоси.

Така словесната война сред двамата продължава към този момент седмици наред след началото на държавната рецесия и несполучливите опити за решаването ѝ.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп също така отряза проектите на Пелоси да употребява боен аероплан на администрацията до Афганистан като отговор на предлагането на демократа към американския водач да отсрочи годишната си тирада за Състоянието на съюза пред Конгреса на 29 януари точно поради продължаващото прекъсване работата на държавното управление поради липса на финансиране. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР