Намиращият се на 15-о място в мъжката тенис-ранглиста Томи Пол

...
Намиращият се на 15-о място в мъжката тенис-ранглиста Томи Пол
Коментари Харесай

Томи Пол триумфира на турнира по тенис в Далас

Намиращият се на 15-о място в мъжката тенис-ранглиста Томи Пол (САЩ) оправда упованията, че е любимец и завоюва купата на шампионата по тенис ATP 250 Dallas Open в яростен край против Маркос Хирон, намиращ се на 67-о място. Американските почитатели на тениса бяха възнаградени с натоварен мач сред двама локални, като Пол в последна сметка излезе победител със 7:6 (3), 5:7, 6:3.

Томи Пол сподели, че се намира в отлична форма и по-рано в шампионата, когато в профил Бен Шелтън, а в този момент беше на своя четвърти край в каpиерата в АТР и първи на родна земя. Хирон също имаше съображение за самочувствие, откакто по пътя до финала в профил трима сложени в главната скица.

В първия сет Томи Пол поведе рано с 3:1, като в първите четири гейма не даде нито една точка за пробив на съперника. Но Маркос Хирон резервира хладнокръвие и поведе с 4:3, взимайки идващите три гейма. След това и двамата резервираха сервиса си и стигнаха до тайбрек, последователността на Пол в сервирането и обезпечаването на два мини-пробива му разреши да вземе сета със 7:6(3).

Във втория сет Хирон резервира хладнокръвие и държа равенството до 4:4, след което устоя едно подаване с шест равенства, а след това проби за 6:5. Третият сет Пол поведе с 3:0 и макар решимостта на Хирон да се върне в мача, не разреши да се стигне до поврат, пресичайки всевъзможни опити на съперника си.



Тази купа е втора в кариерата на Пол, откакто преди този момент остана втори на Откритото състезание на Мексико, както и на шампионата в Ийстбърн. Гледайки напред, Пол би трябвало да се състезава в ATP 250 Делри Бийч Оупън тази седмица и чака във втория кръг спечелилия от мача сред 19-годишния Aлекс Микенлсен и квалификант.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР