Ново проучване разкрива най-добрата температура в спалнята, за да помогне на по-възрастните хора да спят

...
Намирането на идеалната температура, която да ви помогне да заспите
Коментари Харесай

Намирането на идеалната температура, която да ви помогне да заспите и да продължите да спите, е от съществено значение. Но едно ново проучване предполага, че традиционното ни мислене за перфектните температури в спалнята може да е малко по-различно – и твърде студено.

Идеална температура за сън

За повечето хора поддържането на спалнята ви хладна - някъде от 60 до 67 градуса, според Националната фондация за сън - вероятно ще доведе до по-висока ефективност на съня или по-малко време, прекарано в въртене.

Въпреки това, ново проучване, публикувано в списание Science of the Total Environment, показва, че възрастните възрастни в частност могат да се възползват от малко по-високи температури през нощта, между 68 и 77 градуса.

Проучването включва данни за съня и околната среда за 11 000 нощи сън за 50 възрастни на възраст 65 и повече години . Всички участници живееха в обществени центрове за възрастни хора в Бостън и сънят им беше наблюдаван чрез носими устройства за цяла година.

Тези резултати „подчертават потенциала за подобряване на качеството на съня при по-възрастните хора“ чрез намиране на най-добрата спалня температура за техните индивидуални обстоятелства, водещият изследовател Амир Баниасади, Ph.D., постдокторантски сътрудник в Института за изследване на стареенето на Хинда и Артър Маркъс към Hebrew SeniorLife и Харвардското медицинско училище, каза в съобщение за пресата.

75 градуса твърде горещо ли е за сън?

За повечето хора 75 градуса е твърде горещо за сън според Националната фондация за сън. Но новото проучване установи, че при хора на 65 и повече години ефективността на съня започва да намалява едва когато температурите са над 77 градуса.

„Смятаме, че това е свързано с факта, че с напредване на възрастта способността ви да регулирате вътрешната ви температура не е толкова стабилна“, каза д-р Карол Аш, експерт по съня с RWJBarnabas Health, в сегмент на 28 август в TODAY. Става по-трудно да поддържате тялото си по-топло с напредването на възрастта, така че поддържането на малко по-висока температура в спалнята може да помогне на хората над 50 да спят по-спокойно, предполага проучването.

Ако прекарвате време в мятане и обръщане, което може да доведе до по-висок риск от сърдечно-съдови заболявания, диабет и когнитивен спад, каза Аш. Лошата ефективност на съня е свързана и с проблеми с психичното здраве, като раздразнителност, депресия, безпокойство и трудности при справяне.

Защо 65 е най-добрата температура за сън?

Около 65 градуса е най-добрата температурата на съня, според SleepFoundation.org, защото твърде горещото по време на сън е свързано с по-малко време в етапа на възстановителния сън. Прекалено студеното може също да намали времето, прекарано в REM сън, но се смята, че е по-малко вредно.

За протокола Аш поддържа стаята си около 68 градуса по Фаренхайт.

Най-добрият сън температурата също е въпрос на лични предпочитания, така че вашата може да е различна от тази на някой друг, каза Аш. Така че обърнете внимание на това как дори малките промени в температурата влияят на способността ви да спите и обмислете използването на монитор за сън, за да „проверите какво е точно за вас“, каза тя.

Тази статия е публикувана първоначално на ДНЕС. com

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР