Намирането на баланс между изграждането на критично необходимите способности и

...
Намирането на баланс между изграждането на критично необходимите способности и
Коментари Харесай

Адм. Ефтимов: Ключов за НАТО е балансът между критично нужните способности и дългосрочните решения в отбраната

„ Намирането на баланс сред построяването на сериозно нужните качества и развиването на дълготрайни и устойчиви решения в региона на защитата е основно за укрепването на ролята на НАТО като поръчител на сигурността в световен мащаб. Този баланс е от сериозно значение и за намаляването на риска за навреме и съответно осъществяване на съюзните проекти за въздържане и защита. “

Това сподели началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов по време на съвещанието на Военния комитет на НАТО в Брюксел. Според него това слага още по-високи условия към въоръжените сили и по-специално към степента на тяхната подготвеност, равнище на подготовка и оперативна съгласуемост.

„ Постигането на такива качества е допустимо единствено посредством дълготрайни вложения в защитата и вярно обмисляне и съгласуваност на съюзно равнище, както и посредством развиване на взаимоотношението със страните-партньори “, посочи адмирал Ефтимов.

На съвещанието на Военния комитет началниците на защитата разискаха ситуацията в Украйна и опциите за оказване на поддръжка към страната в границите на основания през предходната година Съвет НАТО-Украйна. Отделни сесии бяха отдадени на полемика и разбор на настоящото положение и бъдещото развиване на съдействието със страните-партньори от Европа и Азиатско-тихоокеанския район.

Заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана проучва обстановката в евроатлантическата зона и очерта предпочитани области , в които ще бъде търсена военна експертиза за подкрепяне вземането на значими политически решения за бъдещето на Алианса и правенето на обща декларация по време на идната през юли тази година Среща на върха във Вашингтон, Съединени американски щати.

Адмирал Ефтимов организира се срещна и с началника на Генералния щаб на Турция военачалник Метин Гюрак . Те разискаха подхванатите дейности от страна на черноморските съюзни страни по оправянето с морските мини и обезпечаването на независимост на мореплаване, провеждането на учения и други въпроси от двустранното военно съдействие.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР