Намесата на ротацията в скандала с 15-годишната Даная, която страдаше

...
Намесата на ротацията в скандала с 15-годишната Даная, която страдаше
Коментари Харесай

ПП-ДБ обещаха случаят “Даная” да остане в полезрението им и след ...

Намесата на ротацията в абсурда с 15-годишната Даная, която страдаше от хематологично заболяване, изпадна в мозъчна гибел напролет на 2023 година, не е инцидентна. В следствие на Валя Ахчиева е включен запис от хипотетично съвещание на Медицинския съвет на “Пирогов ”, където се чува репликата

“Въпросът е да устискаме до 6 март. Е, това е истината! Казвам го на български език. Нали по този начин - не греша датата, по кое време е ротацията ".

 

С позиция, изпратена до медиите от групата на ПП-ДБ дадоха обещание в Комисия по опазване на здравето да бъдат изслушани представители на Министерство на здравеопазването, Изпълнителна организация по медикаментите, Изпълнителна организация " Медицински контрол “, НЗОК и експертните медицински препоръки. Депутатите ще упорстват и за чуване на координатора на експертния съвет по неврохирургия по отношение на приложението на медицинския стандарт по Неврохирургия.

 

" Призоваваме прокуратурата и БЛС да работят с ускорени темпове и да подхващат ограничения при определяне на позволени престъпления и нечовешко отношение и изявления, несъвместими с лекарската специалност ", показаха в позицията си от ПП-ДБ. 

" Случаят “Даная ” за следващ път разкрива потребността от реанимация на системата на българското опазване на здравето. Система, в която липсват фрагменти и стандарти за работа. Система, в която и лекари, и пациенти работят и се лекуват в ужасяващи условия и дълги години никой не е понасял отговорност за положението й. От ПП-ДБ сме уверени, че е време за проверка на медицинските стандарти и увещание, че лекарите и медицинските екипи ги съблюдават. Време е да действаме уверено в името на най-ценното - живота на децата ни ", безапелационни са от партията. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР