Намесата на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) постави

...
Намесата на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) постави
Коментари Харесай

Европейският съд по правата на човека спря екстрадирането на емигранти от Великобритания

Намесата на Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) сложи нови провокации пред съдопроизводството и правоприлагащите органи на Обединеното кралство, само че не отхвърли държавното управление от решението му. Министърът на вътрешните работи Прити Пател съобщи, че е „ разочарована “, само че добави: „ Подготовката за идващия полет стартира в този момент “.

За правозащитниците във Англия, сигналът на Европейски съд по правата на човека е лъч вяра. Според социална група, провела акцията Detention Action, рядката интервенция на правозащитния орган " демонстрира огромната евентуална заплаха " от ексрадация в Руанда. Правозащитниците интерпретират решението на съда като явен знак, че никой не би трябвало да бъде заставен да се качи в аероплан и да бъде екстрадиран без други аргументи, с изключение на незаконно влизане в Обединеното кралство.

Очаква се спорната политика на държавното управление да бъде доразгледана в правосъдно чуване пред Върховния съд идващия месец.

Планът за леговище в Руанда, който държавното управление на Борис Джонсън разгласи през април, планува хора, търсещи леговище, само че влезнали незаконно в Обединеното кралство, да получават еднопосочен...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР