Намеса на членовете на при вота с машини, дълги опашки

...
Намеса на членовете на при вота с машини, дълги опашки
Коментари Харесай

Членове на СИК се месят във вота на избирателите в Турция

Намеса на членовете на при вота с машини, дълги опашки и визити на представители на властта и на политическите партии в. Така протича вотът в югоизточната ни съседка, където има открити 126 секции, предава БНР.

Членове на секционни комисии всеобщо не съблюдаваха напътствията да стоят на 2 метра от машината, на моменти даже те работеха с машината вместо гласоподавателите.

Хора чакат над 3 часа, с цел да стигнат до урната:„ Засега към 2 часа, само че сме подготвени да чакаме още 2 часа, днешния ден сме го отделили за гласоподаване “, твърди гласоподавателка.

Не секва притокът от хора, които желаят да подадат своя глас в секциите в Турция. В двете секции в квартал " Авджълар " в Истанбул на предишния избор гласоподаваха 1200 души, в този момент се чака техният брой да доближи 3000.

По обяд гласуването замязя на политически протест – на посещаване в „ Авджълар “ пристигнаха кметът на квартала Туран Ханчерли, представител на регионалната администрация от ръководещата Партия на справедливостта и развиването, както и представители на опозиционната Републиканска национална партия и Партията на бъдещето на някогашния министър председател Ахмед Давутоглу.

В Бурса, където има 35 секции, опашките също са дълги, споделя доктор Юксел Йозкан, който е народен представител в турския Меджлис.
Вътрешна македонска революционна организация внесе сигнал до ЦИК за изборите в Турция
Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация внесе сигнал до ЦИК за непозволената пропаганда в интерес на претендента за президент на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и на п...

На въпрос каква е прогнозата му изборната интензивност той отговори: „ В Бурса мисля, че над 40 ще е, към 50%, по този начин наподобява ".

Заради вота две в едно има по две машини в секциите. Започнало е и объркването и с разписките, за всеки от двата вота има обособена урна.

Над 10 микробуса превозиха гласоподаватели към други секции в Истанбул – първо към квартал " Есенюрт ", само че откакто и там се образува дълга опашка, микробусите потеглиха към " Буюкчекмедже ".

Този път декларациите не провокират напрежение, попълнят се и се подписват извън. Но гласоподавателите въпреки всичко са изморени след трети избор за една година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР