Намерено е още едно тяло в изгорелия автобус на АМ

...
Намерено е още едно тяло в изгорелия автобус на АМ
Коментари Харесай

Открито е тялото на 45-а жертва в изгорелия автобус

Намерено е още едно тяло в изгорелия рейс на Автомагистрала " Струма " след осъществен още един оглед на транспортното средство, оповестиха от следствието за bTV. С това жертвите на нещастието стават 45, а не 44, както беше обявено през вчерашния ден от прокуратурата. 

Засилено е полицейското наличие на мястото, където се случи на трагичния случай. Органите на реда правят оглед в региона на злополуката, в това число с полицески кучета. В същото време български прокурори и следовател към този момент са в Северна Македония, с цел да съберат нови документи, свързани с изгорелия рейс, както и за по-бърза идентификация на жертвите. Правителството на РСМ взе решение за основаване на работна група, която би трябвало да провежда превозването на оживелите и трелнните остатъци на починалите. 

Междувременно не престават разногласията за проблемите с пътната маркировка на съдбовната права от Автомагистрала " Струма ". Бившият шеф на АПИ Георги Златев изясни, че пътят, на който се случи нещастието, е планиран в интервала 2002-2007 година, а съгласно тогавашните уредби не е неразрешено построяването на спешни площадки като тази на мястото на случая. " Пътят е признат с акт 15, в него е записано, че е изпълнено, както е проектирано. Тези нормативи са правени по пример на немските и съветските стандарти. Към днешна дата според новите нормативи би трябвало да се направи проучване ", съобщи Златев пред bTV.

По негови думи у нас има 10 000 000 кв. м маркировка по републиканските пътища, за които би трябвало да се влагат повече средства. " Надявам се, че за идващите години, както съобщи министър Комитова, ще има планов бюджет, който ще бъде вложен. Само за маркировка са нужни над 250 000 000 лева ", добави Златев.

Върховната административна прокуратура вече ангажира Министерство на районното развиване и благоустройството и Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ (ДАБДП) за осъществяване на незабавна инспекция на знаците, маркировката и пътните такъми на автомагистралите, скоростните и републиканските пътища от първи клас в цялата страна с оглед осъществяване на всички условия за непрестанно, безвредно и комфортно придвижване.

ПОЛИТИКА

В същото време най-голямата опозиционна партия в районен съд Македония ВМРО-ДПМНЕ изиска незабавната оставка на двама министри заради автобусната злополука на Автомагистрала " Струма ", съобщи БГНЕС.  " Поради систематичната корупция починаха 44-ма жители. Вътрешният министър Оливер Спасовски и този на превоза Благой Бочварски би трябвало да подадат оставка ", се споделя в известието от партията. " Автобусът на " Беса транс " не е имал нужната документи, а е минал през митнически, полицейски и граничен надзор. Той е позволен да прави интернационален превоз неведнъж, а не веднъж. В същото време Оливер Спасовски и Благой Бочваровски не усещат никаква виновност ", показват от ВМРО-ДПМНЕ.  Според тях " в рейса не е имало обикновено съоръжение, като чукчета за чупене на прозорците и противопожарни бутилки ".

" Три дни след злополуката страната няма обикновени данни за умрелите, какъв брой хора са пътували, какъв брой са избавени. Близките и обществеността сами търсят истината. Този случай извади на повърхността обстоятелството, че през миналия интервал са допускани в придвижване всевъзможни транспортни средства и заради тази причина някой би трябвало да понесе отговорността ", пишат още от партията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР