Намаляват цената на дървата за огрев. Министърът на земеделието Кирил

...
Намаляват цената на дървата за огрев. Министърът на земеделието Кирил
Коментари Харесай

Намаляват цената на дървата за огрев


Намаляват цената на дървата за огрев. Министърът на земеделието Кирил Вътев даде напътствие да бъде понижена с 20 на 100 цената на дървата за огрев за идващия отоплителен сезон посредством директни продажби осъществявани от Държавните горски и ловни стопанства по отношение на цените от миналата година. След понижението цената на кубик дърва от непрекъснатите хранилища се чака да бъде към 100 лв..

Купувачите считат, че отстъпката от 20 на 100 надалеч не е задоволителна, с цел да облек­чи бюджета им, само че по-добре с нея, в сравнение с без нея. Тенденцията в страната е хората, които се отопляват на дърва в страната да понижават. Указанието за 20 на 100 по-ниска цена е е стъпка в посока обезпечаване на по-добър живот за жителите и отбрана на естественото благосъстояние на страната, изясняват от Министерството на земеделието и храните.

Към момента цените на широколистните дърва за огрев вървят приблизително по към 180-200 лв. за кубик. След понижението с 20 на 100 цената към този момент за същото количество би трябвало да е 144 -160 лв. за кубик.

В държавните предприятия при продажба от корен иглолистните вървят приблизително по 15 лв. за кубик, а широколистните – по 30 лв.. От краткотраен горски склад цените са надлежно към 50 и 70 лв. за кубик.
Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР