Намаляването на цената за закупуване на F-16 е за сметка

...
Намаляването на цената за закупуване на F-16 е за сметка
Коментари Харесай

Според Радев намалението на цената за F-16 ще е за сметка на многофункционалността

Намаляването на цената за закупуване на F-16 е за сметка на многофункционалните качества на самолета, сподели президентът Румен Радев, който участва на летателен ден в авиобаза " Граф Игнатиево ", представен от организация " Фокус "

" За да бъде този аероплан многофункционален, да може да се експлоатира тук надеждно и да бъде в оперативна подготвеност, това значи, в случай че имаме 8 самолета да летят най-малко 6-7 от тях. За да стане това, тази начална цена, която беше препоръчана при започване на месеца би трябвало да се заплати. Оттам надолу разликата, която имаме в цената, е за сметка на многофункционални качества, въоръжение, съоръжение и оперативна подготвеност на самолета ", счита президентът. Той напомни, че първичната ценова оферта е била за цялостен пакет на стойност 3,450 милиарда лв. с ДСС, а в този момент приказваме за 2.2 милиарда лв. без Данък добавена стойност. " Вие си направете сметка, само че имаме съществено орязване ", съобщи Радев.

" В този тип той не може да ни прави работа, по този начин както е приело Народното събрание по плана за капиталовия разход, по този начин както са заложени минимални бойни благоприятни условия за този аероплан. Ние би трябвало да ги реализираме ", сподели президентът. По думите му държавното управление би трябвало по някакъв метод да запълва тази разлика в цените, с цел да подсигурява целия този пакет. " И най-малкото би трябвало да бъде искрено. Ако нещо от това не се обезпечи да каже какъв брой коства, по кое време счита да се доставя, какво ще остави на идващите държавни управления да заплащат, тъй като заплащане ще има и то ще бъде огромно ", съобщи Радев.

Вчера в " Панорама " по Българска национална телевизия Радев съобщи, че при сегашната екипировка поръчаните F-16 са " играчки за авиошоу " с най-малко ракети въздух-въздух, никакви високоточни оръжия. Радев даже счита, че за офанзива на цели на повърхността, новите самолети ще са по-слаби даже от съветските Су-25, който авиацията има сега.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР