Намаляването на случаите на заразяване с коронавирус в Германия означава,

...
Намаляването на случаите на заразяване с коронавирус в Германия означава,
Коментари Харесай

Сериозен успех! Германия мисли да сваля маските

Намаляването на случаите на заразяване с ковид в Германия значи, че наложителното носене на маски на публични места може скоро да остане в предишното. Това проличава от изказване на здравния министър Йенс Шпан, оповестено в утринните вестници в понеделник.

" Трябва да продължим с стадиите поради спада в броя на инфектираните ", сподели Шпан пред медийната група " Функе ".

" Като първа стъпка задължението да се носят маски на открито в действителност може да отпадне ".

В частите на Германия, където нивата на инфекции е ниско, а на имунизациите - високо, задължението за носене на маски на закрито също може да бъде последователно анулирано, добави той. Шпан обаче акцентира, че маските ще останат при някои условия, в които има някакво " подозрение ", да вземем за пример при пътешестване или среща с други хора на закрито.

Германските учители незабавно се оповестиха срещу отменянето на маските в учебните заведения. Ханц-Петер Майдингер, ръководител на националната учителска асоциация, прикани към " допустимо най-голяма нерешителност ". Пред ДПА той сподели, че " вирусът още не е липсващ " и настоя маските да останат в учебната среда дружно с постоянното тестване до края на образователната година, която ще настъпи през идващите седмици, само че по друго време в другите провинции, написа Българска телеграфна агенция.

Фармацевтите приканиха за самообладание, откакто започнаха да издават цифровите документи за имунизация, предопределени основно за тези, които желаят да почиват в чужбина. Техническите и организационни усложнения значат, че потенциалът е стеснен, споделиха от асоциацията на аптекарите. Сертификатите би трябвало да бъдат във формата на QR код, публикуван от имунизационните центрове и сканиран на смарт телефоните.

Шест месеца след началото на имунизационната акция съвсем половината от популацията на Германия е с най-малко една доза, сочат данни на Института " Роберт Кох " (ИРК), формалния орган за надзор върху болесттите. Според тях 48,1 на 100 са получили една доза, а 25,7 са към този момент напълно имунизирани.

В понеделник сутринта ИРК разгласи, че за последните 24 часа са били регистрирани нови 549 случая, който брой за пръв път от над осем месеца е под хиляда. Обаче данните от уикенда нормално са занижени, защото доста от локалните управляващи не рапортуват.

Намерението за събаряне на маските в Германия става откакто в понеделник Дания анулира разпоредбите за наложително покриване на лицето на съвсем всички публични места. Правителството и множеството партии в Народното събрание се споразумяха за анулиране на разпоредбите, които работят от месеци.

Сега от пребиваващите в Дания се изисква да носят маски в публичния превоз, когато не са седнали. А от 1 септември маските ще изчезнат изцяло.

Остават обаче опасенията поради варианта " Делта ", разпознат за пръв път в Индия, който докара до увеличение на равнището на нови инфекции във Англия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР