Намаляването на разходите за отбрана и сигурност се дължи на

...
Намаляването на разходите за отбрана и сигурност се дължи на
Коментари Харесай

Путин обясни намаляването на военните разходи на Русия

Намаляването на разноските за защита и сигурност се дължи на прекосяването на " пика на модернизацията ". Това разгласи съветският президент Владимир Путин на съвещание на държавното управление.

" Това не се дължи на обстоятелството, че се отнасяме несериозно към тези въпроси, а на това, че главното запланирано и обвързвано с нуждата от усилване на работата за обезпечаване на сигурността на страната (...) и нуждата от промяна на военно съоръжение и военна техника, ние въпреки всичко преминахме главния пик в тази работа ", изясни президентът на Русия.

Путин също по този начин отбелязал, че колективите от военнопромишления комплекс би трябвало да работят в допълнение, да основават високотехнологична продукция и конкурентноспособна техника, а не да " създават тенджери ", както е било в края на 1990-те години.

Освен това Путин разпоредил да се приготвят " ясни и разбираеми " проекти за включване на отбранителни предприятия в осъществяването на национални планове и да се рапортува за нужните нормативно-правни и организационни решения.

" Необходимо е да се подсигурява прецизно целево потребление на средствата, отпуснати за закупуване на техника и съоръжение. Необходимо е да се реализира безспорна бистрота в тази област, желая да подчертая това. Потокът от средства би трябвало да е ясно проследим на всички нива на ръководството и за всички типове бюджетни разноски ", настоял той.

През октомври Путин разгласи, че Русия заема едвам седмо място в света по разноски за защита, макар че към този момент била основала оръжия, които нямат аналози в света. Тогава той означи, че не има намерение да се впуска в несъразмерни бюджетни разноски поради съперничеството с други страни, защото " конкуренцията във въоръжаването не предвещава нищо положително ".

Путин обаче акцентира, че Русия няма да допусне провал на отбранителните си предприятия и ще продължи да развива капацитет в тази област, с цел да подсигурява сигурността на страната. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР