Намаляването на нивата на раждаемост в повечето страни през следващия

...
Намаляването на нивата на раждаемост в повечето страни през следващия
Коментари Харесай

Намаляването на нивата на раждаемост ще трансформира глобалната икономика, се казва в доклада

Намаляването на равнищата на раждаемост в множеството страни през идващия четвърт век ще провокира световна демографска смяна, която ще има широкообхватно обществено и икономическо влияние, съгласно ново изследване.

Прогнозира се, че три четвърти от нациите ще паднат под равнището на раждаемост на популацията до 2050 година, оставяйки растежа съсредоточен в малцинство от страни с ниски приходи в Африка на юг от Сахара и Азия, които са изправени пред остри закани от дефицит на запаси и изменението на климата.

Изследването, оповестено в здравното списание The Lancet в сряда, акцентира все по-рязкото разделяне сред страните, които към момента подтикват растежа на популацията, и тези, в които броят на ражданията понижава.

“ Изправени сме пред зашеметяваща обществена смяна през 21-ви век “, сподели Стайн Емил Волсет, основен създател на публикацията и професор в Института за здравни индикатори и оценка. „ Светът по едно и също време ще се бори с „ бейби взрив “ в някои страни и „ бейби взрив “ в дру...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР