Намаляването на доходите за европейската младеж след глобалната финансова криза

...
Намаляването на доходите за европейската младеж след глобалната финансова криза
Коментари Харесай

Лагард: Намаляването на доходите на младите е тревожно


Намаляването на приходите за европейската юноша след световната финансова рецесия помрачават вероятностите за тях и ръководителят на МВФ Кристин Лагард в сряда прикани държавните управления да подхващат дейности, с цел да подсигуряват, че наклонността няма да продължава.

Изследване на Международния валутен фонд демонстрира, че до момента в който междинното неравноправие в приходите в Европейския съюз е останало значително устойчиво от 2007 година насам ", данните разкриват" тревожна наклонност: разликата сред поколенията в Европа се е нараснала доста ".

"Хората в трудоспособна възраст, изключително младите, изостават, без да се подхващат дейности, едно потомство може в никакъв случай да не може да се възстанови", сподели Лагард в блог, който съпътства издаването на отчета.

Силните европейски защитни мрежи помогнаха на по-възрастните служащи, чиито пенсии също бяха предпазени, само че приходите на младежите се намалиха заради високата безработица, която през 2013 година доближи 24%, а един на всеки петима към момента търси работа.

Изследванията на МВФ демонстрират, че разликата в заетостта може да докара до загуба на заплати в дълготраен проект или "уплах", което ерозира евентуалните доходи, сподели Лагард. Работник с по-малък опит е по-малко евентуално да откри работа, и тези изгубени заплати не могат да бъдат избавени.

"Може да бъде извънредно мъчно, в случай че не и невероятно заплатите, които не са извоювани, и спестяванията, които не са заделени, да се възстановят по-късно в кариерата на някого", предизвестява шефката на МВФ.

Тази бездна също може да докара до повишение на равнищата на беднотия измежду по-младите служащи.

Решението, сподели Лагард, е възпроизвеждане на политики като тези, употребявани в Германия и Португалия, в това число стратегии за чиракуване и образование и освобождение на новозапочналите работа от обществени осигуровки за три години.

Мерките за "създаване на работни места и стимулиране на работата" могат да включват понижаване на налозите върху служащите с ниски заплати, вложение в обучение и образование и отбрана на по-младите служащи с компенсации за безработица и непенсионни облаги.

Друга тактика би била концентриране върху налозите върху имуществото, които съгласно нея са по-ниски през днешния ден, в сравнение с през 1970 година, в това число налози върху наследството, с цел да бъдат финансирани стратегии за по-младите жители. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР