Намаляване с 6,4 милиона земеделски стопанства в Европейския съюз има

...
Намаляване с 6,4 милиона земеделски стопанства в Европейския съюз има
Коментари Харесай

Земеделските стопанства в Евросъюза намаляват с 40% през последните години

Намаляване с 6,4 милиона аграрни стопанства в Европейския съюз има за няколко години, това е към 40% от съществуващите, това сподели евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Андрей Ковачев. Той откри конференция " Европейската договорка за фермерите, визията на ЕНП за земеделието в Европа ".

Форумът стартира в Пловдив и в него взе участие Бойко Борисов, водач на ГЕРБ. 

Евродепутатът Ковачев акцентира, че всяка зелена политика би трябвало да дава отговор на ползите на производителите и потребителите. Тази седмица в Страсбург ЕНП се опълчи против безусловното отваряне за селскостопански артикули на европейските пазари. Трябва да се заплаща на база на пазарната резистентност на стопанствата, сподели още ръководителят на групата евродепутати от ГЕРБ.

В конференцията с изключение на евродепутати от Европейската национална партия вземат участие ръководителят на Парламентарната комисия по земеделие Десислава Танева, аграрни производители, представители на браншови организации. 

Всички оферти ще бъдат систематизирани и показани на Комисията по земеделие и развиване на селските региони в Екологичен потенциал. 

 

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР