Намалява се карантината за болни и контактни на болни с

...
Намалява се карантината за болни и контактни на болни с
Коментари Харесай

От утре: По-кратка карантина за контактни и болни от COVID-19

Намалява се карантината за заболели и контактни на заболели с COVID-19 . Това оповестиха здравните управляващи след съвещанието на експертната група, която ежеседмично се събира по отношение на настоящата епидемиологична обстановка и противоепидемичните ограничения. Промените влизат в действие от издаването на заповедта в сряда.

Карантината се понижава по този начин:

Изолацията за заболели с COVID-19 от 10 на 7 дни.

Карантината за контактните лица от 7 на 5 дни.
О т карантина ще са освободени хората, които са имунизирани или пребуледували COVID-19 в границите на три месеца преди заразяването си.

Световните данни демонстрират, че човек е интензивно инфектиран и рисков за близките до петия ден в над 90% от случаите. Ако е в тежко положение, ще бъде приет в болница и ще остане по-дълго в болница. Това съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Тези ограничения са оправдани и са първа стъпка от последователното разхлабване на ограниченията , което ще продължи, увери доцент Кунчев. Той съобщи, че все още наложителното носене на маски в лечебните заведения и градския превоз остава. Следващата стъпка ще бъде премахването точно на тази мярка, сподели още той. Изискванията за стерилизация и отдалеченост ще останат.

Има спад на заболелите с COVID-19 и смъртността. Това съобщи здравният министър доктор Асен Меджидиев. По думите му това демонстрира, че даже поради разхлабването на част от ограниченията, решенията на експертния съвет са съответни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР