Намалява броят на бездомните кучета в София, отчете общината. Как

...
Намалява броят на бездомните кучета в София, отчете общината. Как
Коментари Харесай

Кучешкият приют в Горни Богров продължава да работи в противоречие със закона

Намалява броят на бездомните кучета в София, регистрира общината. Как обаче се реализира това? Още през декември ви показахме поредност от нарушавания в приютите на " Екоравновесие ".

За последните 11 години броят на безстопанствените кучета по улиците на столицата е намялял 4 пъти. През 5 от тези години обаче липсва доклад за броя на кучетата, умрели в приютите на „ Екоравновесие”.

От предприятието не знаеха къде са се изгубили животните. Контролиращият орган - Агенцията по храните - също не беше забелязала неналичието им. И досега към момента не е ясно какъв брой са умрелите животни в интервала сред 2012 и 2016.

Осем месеца по-късно приютът в Горни Богров продължава да действа в несъгласие със закона – липсват да вземем за пример наложителните вътрешни кафези.

Общинското дружество усвоява годишен бюджет от 2,5 милиона лв..
Общинският подслон за кучета в Горни Богров не дава отговор и на настоящите наредби Как общината прави публични поръчки в прорез със закона?
От предходната година към този момент се води отчетност. През юли 2017 година умрелите кучета са 51, тази година – 9.

Срещу отписано куче би трябвало да написа номера на чипа му. Поискахме да забележим този лист. Информацията ни беше отказана.

Междувременно общината регистрира потребността да се създадат още два нови приюта – за коне и котки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР