Намалете очакванията си. Ако имате лоши кредити, може да не

...
Намалете очакванията си. Ако имате лоши кредити, може да не
Коментари Харесай

Ипотечен кредит с лоша кредитна история – полезна информация за бъдещи кредитоискатели

Намалете упованията си. Ако имате неприятни заеми, може да не съумеете да получите за дома си от „ първи опит “. Ако го получите, в случай че получите заем, може да бъдете обременени с висок лихвен %, който ще ви докара да платите с хиляди повече от естественото за този вид договорка. Бъдете реалисти по отношение на това, което можете да си позволите - пазаруването на жилище е една от най-важните финансови транзакции, които в миналото ще извършите.

Не започвайте историята на собствеността на дома си, като вършиме финансово съглашение, което не можете да си позволите. Ако това значи, че би трябвало да изберете по-малък дом или дом на по-малко мечтано място, направете го - това е по-добре, в сравнение с да не съумеете да се справите в бъдеще.

Възползвайте се от ниското присъединяване. Някой кредитни компании и институции оферират заеми с доста дребни залози на купувачите на жилища. Докато типичният задатък може да бъде 20% от заема, някои заеми падат до 3,5% да вземем за пример, а такава сума е доста по-лесно постижима. Ако нямате пари в брой, тези заеми са доста образован избор, изключително в случай че имате по-малко от съвършен заем.

Изискванията за приемане на този вид заем са леко занижени, което е преференциално за хора с проблематична кредитна история.

Спестете пари за забележителен депозит. Колкото повече пари можете да вложите в къщата си, толкоз по-малка ще бъде вашата месечна ипотека. Значителните вноски също могат да ви оказват помощ да получите утвърждение за заем, в случай че имате неприятна платежоспособност. Не забравяйте да отделите пари за покриване на разноските към договорката, които могат да костват 3-6% от покупната цена.

Когато спестявате за депозит, пазете спестените пари настрана от нормалната си сметка за разноски. Посегнете към тези пари единствено при безусловно незабавни случаи.

Ако имате проблеми със спестяванията на депозити, помислете дали да не приемете работа на ненапълно работно време, да намалите ненужните разноски или в това време да се преместите в по-евтин дом.

Източник:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР