Намален шанс за спиране на електрозахранването през зимата въпреки загубата на резервно захранване с въглища - оператор на мрежата

...
Той прогнозира марж от 7,4% капацитет.Това означава, че очаква да
Коментари Харесай

Той прогнозира марж от 7,4% капацитет.

Това означава, че очаква да има 4,4 гигавата (GW) захранване в ръка, за да отговаря на своя стандарт за надеждност.

Цифрата представлява подобрение спрямо 6,3% (3,7 GW), които се очакваха по това време миналата година, когато войната на Русия с Украйна - и санкциите за наказание на Русия за нейната инвазия - свиха доставките на газ в цяла Европа, принуждавайки цените да се покачат до безпрецедентни нива.

Борбите за ядрена продукция във Франция миналата година също поставиха по-голямо напрежение върху ресурсите на Обединеното кралство.

Последният доклад заключава, въпреки това, че мрежата все още вероятно ще трябва да издава така наречените „уведомления за марж“ през зимата за периоди, когато балансът между търсене и предлагане е особено тесен.

Неизползвано петролно и газово находище Rosebank северно от Шотландия, одобрено за разработване на фона на спорове за щетите от климата

Това са призиви към генераторите на електроенергия да осигурят колкото е възможно повече на мрежата.

Това беше въпреки наличието на повече местно производство, каза Grid, заедно с повишени нива на съхранение на батерии и възможност за споделяне на енергия с други нации, включително Франция и Белгия.

Операторът също ще има (DFS ), въведен миналата година, за да се използва отново като допълнителен инструмент.

Юни: Схемата за предотвратяване на спиране на тока остава

Схемата ще накара подписалите домакинства и фирми да плащат за изключване на енергоемки уреди в моменти, когато захранването наличността е разтеглена.

DFS беше използван по време на рязко застудяване в края на миналата зима след многобройни тестови събития, за които Grid каза, че когато са комбинирани, са спестили достатъчно електроенергия за захранване на близо 10 милиона домове.

Крейг Дайк, ръководител на националния контрол на ESO, каза за риска от спиране на тока: „В сравнение с миналата година той почти се връща приблизително до мястото, където беше преди миналата зима.

„Така че рисковете, за които говорихме миналата година, вероятността те да се появят е много, много по-ниска."

Основното предизвикателство пред мрежата тази есен е загубата на пет електроцентрали, захранвани с въглища, които бяха задържани през резерв миналата зима.

Те успяха да бъдат запалени в готовност да произвеждат електричество, когато например вятърът не духаше, но преговаря с EDF и Drax през пролетта за нови стендбай договори.

Тъй като няма резерв от въглища, на който да се обърнете, ако маржовете станат ограничени, газовият и ядреният капацитет стават по-важни.

Отделен доклад на National Gas, който управлява газовата мрежа на Великобритания, гласи, че не предвиди по-висок износ за Европа тази година поради подобрените нива на съхранение на континента.

Като такъв, той смята, че ще има по-малък натиск върху вътрешните доставки и че ще е необходим по-малко газ за производството на електроенергия поради подобрена продукция от други източници, особено вятър.

Прочетете още:

Всяка неочаквана загуба на вятър, газ или ядрено производство означава страната ще бъде оставена на милостта на наличната енергия в съседните страни чрез така наречената междусистемна мрежа.

Има пет действащи, свързващи Обединеното кралство с Франция, Холандия, Белгия и Норвегия.

Шести междусистемен електропровод, Viking Link, все още е в процес на изграждане, но се очаква да се присъедини към Обединеното кралство с Дания в края на тази година.

След като заработи, двете страни ще могат да споделят достатъчно електроенергия за захранване до 1,4 милиона домове.

В течение на една година Обединеното кралство има тенденция да внася повече енергия, отколкото изнася чрез тези споразумения.

Това може да увеличи сметките в зависимост от източниците на енергия използвана, въпреки че водещата позиция на Обединеното кралство във вятърната енергия също може да работи в нейна полза.

Таванът на цените на енергията пада

Остава обаче фактът, че сметките за енергия остават с около £1000 на година по-високи от типичните нива преди пандемията .

Домакинства, плащащи чрез директен дебит за газ и електричество, ще бъдат изправени пред средна годишна такса от £1923 от октомври до декември, спад от около £150 спрямо предходните три месеца.

Експертите предупреждават, че загубата на универсална държавна подкрепа за сметките ще означава, че много домакинства ще бъдат по-зле тази зима от миналата, особено когато прогнозите на индустрията предполагат, че средната сметка ще се върне над 2000 паунда, когато се направи следващата корекция на ценовата граница за януари- март.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР