Налице са кални процеси и това не е тайна –

...
Налице са кални процеси и това не е тайна –
Коментари Харесай

Гешев даде отговори защо се кандидатира и защо Пеевски не е част от делото КТБ

Налице са кални процеси и това не е загадка – мисля, че е очевидно за цялото българско общество. Така единственият претендент за основен прокурор Иван Гешев отговори на въпрос каква е мотивацията му да се кандидатира, откакто сподели преди време, че към дадения миг не желае да взе участие в битката за поста.
" Нещата поради идните политически избори и избора на основен прокурор започнаха да стават кални. Може би, по този начин е по целия свят. Започват да се нападат всевъзможни магистрати ", уточни в края на март тази година зам.-главният прокурор.
Сега Гешев повтори като главен мотив за мотивацията си, че желае да оправдае доверието на сътрудниците му и труда им, оценен и от европейските сътрудници на България. Той даде и образци за кални офанзиви – оповестената през вчерашния ден, 23 октомври, публикация на Actualno.com на база сигнал от неизвестен източник за подозрение дали има недекларирани банкови сметки зад граница (в Швейцария и Монако), както и материал на " Биволъ ", в който се твърди, че Гешев е оказал помощ на подведени под отговорност по аферата „ Наглите “ да получат по-малки присъди.
На въпрос дали депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски би трябвало да бъде притеглен като обвинен или разпитан поради КТБ, Иван Гешев отговори, че не счита, че би трябвало да се въздейства от настроения отвън прокуратурата и виновните по даден случай прокурори. Кандидатът за основен прокурор посочи и, че това се отнася до всеки, като уточни и името на издателя на " Икономедиа " Иво Прокопиев. Защо Пеевски не е разпитван - показах при досъдебното произвеждане, както не са разпитвани господин Прокопиев, господин Дончев, съобщи Иван Гешев, като подсети за думите си при внасянето на обвинителния акт за делото - припомнете си ги в този материал!
" Ако се съберат нови доказателства, за всеки от нас е ясно, че е преценка на дадения правосъден състав ", съобщи Гешев и увери, че прокуратурата няма терзания да разпита което и да е лице.
На друго запитване, Иван Гешев посочи и, че не се тормози да дава отговор на въпроси на неправителствени организации. Той беше безапелационен и за друго - че изрично не е правилно и се манипулира със статистика, че работата на прокуратурата в България е доста неприятна. Кандидатът за основен прокурор визираше въпрос на Фондация " Антикорупционен фонд " - вижте в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР