„Налице е активна политика от страна на Правителството, насочена към

...
„Налице е активна политика от страна на Правителството, насочена към
Коментари Харесай

Вицепремиер Николова: Когато компаниите реализират социални програми, бизнесът им се позиционира на друго ниво

„ Налице е дейна политика от страна на Правителството, ориентирана към основаване и подсилване на среда, която благоприятства развиването и използването на обществено виновни практики “, това съобщи заместител министър-председателя по икономическата и демографска политика Марияна Николова по време на церемонията по връчване на наградите-грамоти на КРИБ – Хасково „ Гласът на българския бизнес” за „ Социално виновна компания – сътрудник на Общината”.

Тя добави, че държавното управление работи за основаване на предпоставки за непринудено присъединяване на всички заинтригувани страни - държавните институции, бизнеса, организациите на обществените сътрудници, неправителствените организации, университетските среди, медиите и други.

„ Когато фирмите отделят средства за реализация на обществени стратегии, то бизнесът им към този момент се нарежда на друго равнище и дейностите им заслужават възторженостти. “, сподели още Николова.

Вицепремиерът акцентира, че следва приемане на Стратегия за Корпоративна обществена отговорност 2019 – 2023 година, чиято цел е политическата ангажираност на държавното управление за възстановяване качеството на живот на хората посредством транспарантни, обществено виновни бизнес практики.

На церемонията заместител министър-председателят връчи специфичните награди, като измежду отличените бяха регионалният шеф на Хасково Станислав Дечев за Привличане на задгранични вложения и кмета на Свиленград Георги Манолов за Вдъхновяващ визионер, дълготраен ефикасен кмет, изменящ средата и подтикващ развиването на района. От компаниите специфични награди получиха „ ЕкоТрадекс Груп “ АД, гр. Хасково, за Социално виновна компания инвестираща в запазване на околната среда, създаване на спортни обекти и зони за отдих; „ ЕВРОПЪТ 2005 “ ООД, гр.Хасково, за Социално виновна компания, въвеждаща нововъведения при построяването на пътища, за запазване на околната среда; и „ ДОНИДО “ АД, гр.Хасково, за Социално виновна компания вложител в човешкия капитал.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР