Наличният полезен воден обем в язовир Тича към момента е

...
Наличният полезен воден обем в язовир Тича към момента е
Коментари Харесай

Язовир Тича намалял с близо 3 милиона кубика за месец

Наличният потребен воден размер в язовир " Тича " все още е 125,550 млн. куб. м. Количеството вода е намаляло с 2,755 млн. куб. м по отношение на началото на февруари. Това излиза наяве от оповестения на уеб страницата на Министерството на околната среда и водите нов месечен график за потребление на водите на комплексните и значими язовири в страната.

Запазва се наклонността към понижаване на равнищата на язовира през последните месеци. За съпоставяне към 1-ви януари " Тича " е с потребен воден размер 131,948 млн. куб. м, или с 6,4 млн. куб. м повече от в този момент.

Въпреки това от " Напоителни системи " ЕАД, което стопанисва водоема, считат че водните ресурси на язовира са задоволителни за естественото му действие и потребление за питейно-битово водоснабдяване на Шумен, Велики Преслав и Търговище. Трите общини употребяват към 3 млн. куб. м. 

" Падналият размер е в резултат на неналичието на дъжд и сняг. Когато заваля през февруари имахме леко задържане на равнището, след това отново понижа. Чакаме пролетните дъждове ", сподели за ШУМ.БГ шефът на " Напоителни системи " - Шумен Христо Николов.

От края на 2019-та Малка водно електрическа централа " Моста " е без позволение да употребява водни размери за произвеждане на електричество.

И за март позволеното количество вода за екологичен отток в река Камчия е сведено до най-малко - единствено 0,220  млн. куб. м.

ШУМ.БГ

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР