Наличието на профил в LinkedIn може да има решаващо значение

...
Наличието на профил в LinkedIn може да има решаващо значение
Коментари Харесай

Три червени флага в LinkedIn, които отблъскват работодателите

Наличието на профил в LinkedIn може да има решаващо значение за намиране на работа.

По данни на обществената медия, всяка минута в LinkedIn се наемат осем души. Това значи 480 души на час и 11 520 души дневно.

Ако към момента нямате профил в LinkedIn, не чакайте, поучава CNBC.

Работодателите употребяват уеб страницата, с цел да търсят и опознават претенденти, преди да ги наемат. " Липсата на одобрено наличие онлайн може да е проблем за работодателя ", изяснява Анджелина Дарисоу, кариерен треньор, създател и основен изпълнителен шеф на C-Suite Coach.

Освен, че би трябвало да имате профил, би трябвало да се уверите, че той е вярно запълнен и демонстрира най-професионалната ви версия.

Ето три червени флага в LinkedIn, които би трябвало да избягвате в профила си, съгласно кариерните специалисти.

Емоционални, смутени, ядосани постове

Сред най-горните раздели на вашия профил в LinkedIn е този с интензивността ви, където хората могат да видят всички скорошни изявления, които сте основали, и мненията, които сте написали за други.

Червен байрак за мениджърите по наемане на работа: непрофесионална интензивност в този раздел.

" Пиянското празненство за рождения ден – споделя треньорът по кариера и водачество Фийби Гавин, дано го оставим на Instagram ". Същото важи и за всички разгорещени реплики, които може да имате по дадена тематика, появила се в хронологията ви. " Не желаете това да се отрази в професионалния ви профил, където евентуален шеф може да го види ", добавя тя.

Избягвайте да споделяте и избрани недоволства.

Кандидатите за работа могат да станат " толкоз прочувствени, че в случай че изявлението не мине по този начин, както са желали, или получат отвод, от време на време не стопират и не вършат пауза, преди да споделят по какъв начин се усещат ", споделя Октавия Горедема, кариерен треньор. " Не публикувайте, когато сте прочувствени, смутени или ядосани ", поучава тя. Това може да е първото нещо, което мениджърите по наемане на работа ще видят, когато прегледат профила ви.

Припокриващи се длъжностни умения

Специалистите по асортимент на личен състав виждат всяко противоречие в професионалния ви опит.

Като образец за това, Дарисоу показва, че " доста припокриващи се длъжностни умения " могат да създадат " неразбираемо каква е действителната ви устременост " и да наподобяват нереалистични.

Обширен лист с отговорности, който наподобява не подхожда на продължителността на работата ви на всяка позиция, е различен червен байрак.

Подхождайте към профила си в LinkedIn по същия метод, както към автобиографията си и мислете: " Как да опиша историята на моя опит и да я направя смислена за някого, който се интересува от нея? ", добавя тя. Важното е да отделите " време, с цел да придадете смисъл ".

Твърде остарял професионален опит

И най-после, профил, който не е обновен от няколко години, също е червен байрак.

Ако мениджърът по наемане на личен състав види стар профил в LinkedIn, той си задава въпроса: " Не сте ли имали напредък на позицията си? ", споделя Дарисоу.

Работодателите желаят да видят, че непрекъснато подобрявате уменията си и разширявате ноу-хауто си, с цел да се уверят, че сте скъп актив с доста опит. Когато сте спечелили награди, получили сте нови документи или сте поели нови отговорности в работата, прибавете това.

Ако не актуализирате постоянно профила си, това не е просто червен байрак, а пропусната опция.

" LinkedIn дава доста благоприятни условия за непоискани контакти от страна на работодателите ", споделя Дарисоу. Колкото повече образци за действителния ви професионален опит са изброени, толкоз повече доказателства имате, че можете да бъдете добър претендент за работа - даже такава, която не търсите.

Когато работодателите " употребяват LinkedIn, с цел да се опитат да намерят претенденти, които биха могли да дават отговор на техните потребности, те се нуждаят от информация, с цел да могат да създадат тази оценка ", споделя Гавин.

Ако тази информация не е предоставена в профила ви, даже в реалност да имате нужния опит, " те просто ще преминат към различен профил ", добавя специалистът.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР