Наличието на повече тестостерон е една от причините по-голяма част

...
Наличието на повече тестостерон е една от причините по-голяма част
Коментари Харесай

Мъжкарите боледуват по-често от коронавирус

Наличието на повече тестостерон е една от аргументите по-голяма част от мъжете да боледуват от новия ковид. Други изследвания сочат, че по отношение на дамите мъжете имат и повече рецептори, с които вирусът се свързва. Това заяви пред Нова телевизия доктор Нина Янчева, шеф на отделението по добита имунна непълнота в Инфекциозната болница в София.

В Инфекциозната болница от ковид са лекувани 45 души, а 100 са със подозрения. Повечето пациенти са над 65-годишни с съпътстващи сърдечно-съдови болести или диабет. Сред пациентите обаче е имало и по-млади, над 30-годишни, които са били със среднотежка и тежка форма на болестта, главно мъже на тази възраст. Една от излекуваните пациентки е на 91 година, като половин месец преди да се разболее от ковид, дамата е претърпяла ампутация на единия крак поради заболяване.

Д-р Янчева изясни, че препарат за лекуване на ХИВ (СПИН) е посочил положителни резултати при пациенти с ковид, само че броят на пациентите на болничното заведение, лекувани с него е прекомерно дребен, с цел да се вършат систематизирания.

" Най-големи очаквания за лекуване на ковид сега се разпореждат на лекарството ремдесивир. Данните демонстрират, че той съкратява с 30% болничния престой и понижава рисковете от затруднения при среднотежките и тежките форми на болестта. Първите данни от приложението му на пациенти с ковид се чакат в средата на юни ", изясни доктор Янчева.

Относно ваксина против ковид тя счита, че е допустимо да има такава най-рано в края на годината.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР