Налагат дивашка цензура върху свободата на словото. Предполагам, че комисията

...
Налагат дивашка цензура върху свободата на словото. Предполагам, че комисията
Коментари Харесай

Тошко Йорданов пред SafeNews:Налагат дивашка цензура върху свободата на словото

Налагат дивашка цензура върху свободата на словото. Предполагам, че комисията ще отхвърли ветото на президента, поради конфигурацията на сглобката. И болшинството, което имат. Това съобщи Тошко Йорданов от Има Такъв Народ пред.

Още гледайте във видеото на SafeNews:

„ Тези същите, изключително ПП-ДБ реваха години наред за пълномощията,

които има основния прокурор. Трудно ми е да намеря точните думи, тъй като в такава обстановка човек оглупява и ми идва да каже нецензурни неща. безспорна дивотия вършат. жалкари тежки “, сподели Тощшко Йорданов.

„ Това е Закон за цензурата.

Това е закон, който ще преследва всяко едно мнение, което е друго от на властта, която ръководи сега. Това се предлага от хора, чиито родители са били комунисти и са налагали същата дивашка цензура във времената на комунистическа България “, сподели още Тошко Йорданов.

„ Това е тоталитаризъм. Когато със закон забраняваш друго мнение от твоето, това е тоталитаризъм “, добави Йорданов.

 

напомня, че държавни органи да могат да постановат ограничение на достъпа до интернет страници или интернет адреси. Това плануват промени в Закона за електронните известия, квалифициран от депутати от ПП-ДБ.

Целта е битка с дезинформацията в онлайн пространството.

С промените се вкарват пълномощия на Комисията за контролиране на известията (КРС) и на министъра на електронното ръководство по установяване и привеждане в деяние на политиката за ограничение на систематични опасности.

Предлага се актовете за налагани ограничавания да бъдат оповестени на интернет страницата на наказващия орган. Ако в тридневен период от публикуването лицето не прекрати нарушаването, наказващият орган подава искане до ръководителя на Софийския областен съд да за прекъсване на достъпа до тези интернет страници или адреси. Съдът би трябвало да се произнесе до 72 часа от постъпването на желае.

В претекстовете към законопроекта е записано, че с препоръчаните промени се вземат решение разнообразни проблеми – от така наречен тролски ферми, които координират неавтентично държание в обществените мрежи до разпространяване на заблуждаващи реклами за хранителни добавки посредством нерегламентирано потребление на имена и лица на известни персони.

 

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News 

Още вести четете в категория България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР