Налагане на санкции на 351 членове на руската Дума, гласували

...
Налагане на санкции на 351 членове на руската Дума, гласували
Коментари Харесай

Санкции срещу 351 членове на руската Дума и замразяване на облигации - част от мерките на ЕС срещу Русия

Налагане на наказания на 351 членове на съветската Дума, дали своят вот за независимостта на Луганск и Донецк, и заледяване на съветските облигации и кредитиране на Руската централна банка са част от първичния пакет от европейски наказания против Русия, който е на масата на Европейски Съюз.

Освен това Комисията и ЕСВД (Европейската работа за външна дейност) предлагат да бъдат наложени наказания на 27 длъжностни лица и формирания (включително командирите на съветските сили, нахлули в Украйна и три банки), участващи в отделянето на двата района.

Европейски Съюз ще предприеме също ограничения да ограничи достъпа на Русия до европейските финансови пазари.

" Европейската комисия предложи на Съвета на Европейски Съюз да утвърди пакет от наказания против Русия, състоящ се от четири блока: лични наказания против лица, свързани с вземането на решение за признание на Донецката и Луганската национална република, наказания против банки, финансиращи съветските военни и други интервенции в Донбас, ограничавания на достъпа на съветската страна и държавно управление до европейските финансови пазари, ограничавания върху търговията с отцепническите райони ". Това беше декларирано в взаимно изказване, оповестено от Урсула фон дер Лайен, началник на Европейската комисия, и Шарл Мишел, ръководител на Европейския съвет.

Пакетът беше разискван сутринта от непрекъснатите представители на държавите-членки (Coreper) и ще бъде разискван още веднъж следобяд, след представянето на правните документи от Комисията, както от Coreper, по този начин и от външните министри в Париж, на неофициалния Съвет по външни работи. Решението може да бъде взето на следващия ден сутринта или малко по-късно.

По информация на " Катимерини ", актуалният пакет има поддръжката на 26-те страни-членки, като унгарският представител посочи нуждата от по-нататъшни дипломатически контакти с Москва и помоли да се съветва с Будапеща, преди да заеме дефинитивна позиция.

Комисията приготвя успореден пакет, който ще се концентрира върху физически лица и формирания в отделилите се райони, до момента в който Европейски Съюз си резервира правото да задейства по-строг пакет според от идващите ходове на Владимир Путин, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР