Наказателният процес в никакъв случай не е предпоставка за извършване

...
Наказателният процес в никакъв случай не е предпоставка за извършване
Коментари Харесай

Законът не дава право при арест да се правят простотии, обяви Татяна Дончева

Наказателният развой никога не е причина за осъществяване на простотии по време на акции. Това са правила и регламенти, основани с цел да сме сигурни, че се събират доказателства, а не се вършат уйдурми. В тази част претенциите на ръководителя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев са смешни.

Така разяснява случая с показния арест на кмета на " Младост " ръководителят на " Движение 21 " Татяна Дончева, която е и правист, в предаването " Неделя 150 " по БНР.

Тя добави, че даже в тази ситуация не е било належащо да се подвига колаата от чястото, с цел да се броят парите в някое районно ръководство на Министерство на вътрешните работи, а е можео да се употребява фоайето на спортното министерство, пред постройката на което бе осъществен карцерът.

Дончева проучва, че в действителност все от някъде би трябвало да се почне с активността на антикорупционната комисия, чиито дейности тя не оспорва, без значение от подозренията си за нормативния акт, с който бе основана, пълномощията и персоните в нея. Щом на отличниците на Софийския университет наказателният развой би трябвало да им е обувка по размер, това може да бъде мерило за рухването на просветителното равнище в България, уточни тя.

Допълни, че забележката на външния министър Екатерина Захариева, че има невъздържание по случая, значи, че тя е чула от своите сътрудници дипломати, които са сега в София, изразено на глас разстройване. Според нея основният прокурор, шефът на антикорупционната комисия и шефът на профилираната прокуратура не би трябвало да одобряват това персонално и мъчително, а да си набележат методика, по която да вършат тези акции без да се стига до крайности.

В отговор на въпрос Дончева проучва, че в доста институции има назначени хора, които нямат опит, с цел да извършват отговорностите си. Такъв е казусът и с кмета на " Младост " Десислава Иванчева. Няма нищо неприятно да е коафьор, в случай че работи това, а хората я избраха да извършва функционалности, от които не схваща, уточни тя. Допълни, че в това време и в Народното събрание има след избори влезнали хора, които не са способени. Там няма задоволително способени адвокати, с цел да запълнят правната комисия, няма лекари за здравната и т. н., уточни Дончева. Така тя изясни пътищата, по които обществото единствено се вкарва в корупционни схеми.

Парламентът би трябвало да бъде уважавана институция, в случай че желаеме да сме парламентарна страна и там да работят потребни хора, уточни още тя.

По адрес на словесните престрелки сред президента Румен Радев и зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов тя уточни, че военният опит на Радев би трябвало да се употребява в обстановката, в която се намира светът, а заяждането на дребно не носи дивиденти на ГЕРБ.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Разследването против кмета на "Младост " (30)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР