Наказателен съд в Македония осъди бившия консервативен премиер Никола Груевски

...
Наказателен съд в Македония осъди бившия консервативен премиер Никола Груевски
Коментари Харесай

Бившият премиер на Македония Никола Груевски осъден на 2 г. затвор

Наказателен съд в Македония осъди някогашния закостенял министър председател Никола Груевски на две години затвор за нелегално оказване на въздействие върху публични представители на вътрешното министерство във връзка със закупуване на първокласен брониран автомобил, осведоми АП.

Съдът постанови, че Груевски, който в продължение на 10 година управляваше страната от 2006 година до 2016 година, е оказал въздействие върху длъжностни лица през 2012 година при закупуването на първокласен " Мерцедес " за 600 000 евро.

47-годишният политик не беше в съда при прочитането на присъдата. Той ще остане на независимост, защото решението ще бъде обжалвано.

Той е наказан въз основата на доказателства от аудиоматериали, които са събрани по време на разразилия се през 2015 година скандал с всеобщо подслушване, довел до рухването на държавното управление.

Съдията реши да одобри аудиоматериалите като доказателства, защото са в обществен интерес.

По същия случай " Танк " съдът осъди Гьоко Поповски, някогашен помощник на министъра на вътрешните работи, на шест години и половина затвор за корист с власт. Поповски е оказал въздействие при процедурата по закупуване на автомобила за Груевски.

Вчера Поповски беше наказан на 9 година затвор за корист с власт и причиняване на вреди върху бюджета в размер на 450 000 евро, когато е поръчал 300 нови коли за полицията по време на противозаконна социална поръчка. Той е в ареста до влизането на присъдата в действие. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР