Наказание обществено порицание“ наложи Районeн съд – Варна на ученичка,

...
Наказание обществено порицание“ наложи Районeн съд – Варна на ученичка,
Коментари Харесай

Варненски съд наложи обществено порицание на момиче, набило съученичка в автобуса

Наказание „ публично неодобрение “ наложи Районeн съд – Варна на ученичка, предизвикала телесна щета на друго момиче.17-годишна ученичка от варненска гимназия бе приета за отговорна в това, че на 31 май предходната година, като малолетна, само че откакто е разбирала свойството и смисъла на осъщественото и е могла да управлява постъпките си, предизвикала по хулигански подбуди лека телесна щета на друга ученичка.

Деянието е осъществено на обществено място и пред доста хора - по време на пътешестване след образователната промяна в публичния превоз, оповестяват от съда. Спречкване във връзка реплики при разминаване в рейса довело до обиди, улавяне за косата, удар с пестник и с крайник от страна на подсъдимата по отношение на потърпевшата.  В резултат пострадалото момиче получило кръвонасядане в региона на скулата, обусловило възприятие на болежка и страдалчество.  

         17-годишната ученичка е с чисто правосъдно минало и няма регистрирани противообществени прояви. Районният съд дефинира наложеното наказване " публично неодобрение " да се извърши посредством прочитане на правосъдното решение пред преподавателите и учениците от гимназията, в която тя учи. В нейна тежест е заплащането на направените по делото разходи.
         Решението предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР