Наградиха победителите в Националния литературен конкурс Христо Фотев. Събитието беше

...
Наградиха победителите в Националния литературен конкурс Христо Фотев. Събитието беше
Коментари Харесай

Наградиха победителите в Националния литературен конкурс Христо Фотев

Наградиха спечелилите в Националния книжовен конкурс " Христо Фотев ". Събитието беше излъчено онлайн във фейсбук страницата на община Бургас. По този метод ценители на поезията научиха в действително време имената на отличените създатели и чуха осъществявания на техни стихове.
Носител на огромната премия на името на поета Христо Фотев е Цвета Делчева, за нейната книга " Отворени благоприятни условия ".
" Журито тази година беше извънредно затруднено, трябваше да изчетем над 130 книги, с цел да създадем преценката си. В поезията няма справедливи критерии, само че с едно нещо всички се съобразихме - непреходността и неповторимостта ", сподели ръководителят на журито доктор Лорис Мануелян. Той разгласи, че поради високото равнище на участници тази година са присъдени три вместо две съпътстващи награди. Техни носители са поетите на Роза Боянова, Румен Денев и Румен Леонидов.

Журито е определило и петимата финалисти, които са Димитър Христов за " Песни, тъги и тостове ", Роза Боянова за " Обратна гравитация ", Румен Денев за " Вокално стихосложение ", Румен Леонидов за " Покаяние Господне " и Цвета Делчева за " Отворени благоприятни условия ". Конкурсите за декламация и за илюстрация по стихове на Христо Фотев, които също са част от проявата са отсрочени за по-късна дата. Зам. -кметът по просвета Диана Саватева прикани създателите от цялата страна да се включат и в идващите издания на състезанието, тъй като такива ще има. Тя добави, че когато пандемията отмине, ще се организира тържествената гала с лиричен театър по стихове на огромния създател и знак на Бургас Христо Фотев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР