Награди и признание за дългогодишна дейност и заслуги в областта

...
Награди и признание за дългогодишна дейност и заслуги в областта
Коментари Харесай

Служители на ВМА с награди за Деня на сестринството

Награди и самопризнание за дългогодишна активност и заслуги в региона на здравните грижи получиха чиновници на Военномедицинска академия (ВМА) във връзка Международния ден на сестринството, оповестиха от пресцентъра на болничното заведение.

Датата е определена неслучайно, защото точно на 12 май е рожденият ден на Флорънс Найтингейл, считана за учредител на модерното сестринство и създател на първото учебно заведение за медицински сестри. 

Професията на здравната сестра е благородна и една от най-хуманните. Професия за хора с огромни сърца. В тзи дух екипите на ВМА засадиха лаврово дърво, което се счита за знак на достойнство и победа. 



ВМА има престижа на водещо лечебно заведение пред своите пациенти и в обществото посредством освен на положителните си лекари, само че и на положителните си медицински сестри, както и на всички, ангажирани с лечебния развой. Именно на медицинските сестри се пада задачата да бъдат непрекъснато до леглото на болния. Благодарение на вашите старания, пациентите се усещат обгрижени, спокойни и посрещнати с обич. Без вас, ВМА няма да е това, което е. Благодаря ви за неуморния и денонощен труд, съобщи началникът на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS. 



Колеги, благодаря ви, че ви има. Вие сте най-хубавите, вие сте нашата скрита мощ, вие сте моето семейство. Благодаря за всичко, съобщи от своя страна Валентина Цекова, основна здравна сестра на ВМА. 



Професионалистите по здравни грижи на ВМА бяха поздравени персонално и от ръководителя на съсловната организация госпожа Милка Василева, която изрази своята благодарност за съвършената работа и взаимно съдействие. 



По мотив празника са получени приветствени адреси от вицепрезидента на Република България, министъра на защитата, министъра на опазването на здравето, ръководителя на Българска асоциация на експертите по здравни грижи, ръководителя на Столична гилдия на Българския лекарски съюз, пдирекциии в министерство на защитата и други. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР