Наградата „Люсиен Шевалас за реализиран проект с принос към екологията

...
Наградата „Люсиен Шевалас за реализиран проект с принос към екологията
Коментари Харесай

Връчват наградата за парково изкуство „Люсиен Шевалас“

Наградата „ Люсиен Шевалас " за осъществен план с принос към екологията и запазване на зелената система ще бъде връчена на следващия ден в Цар-Симеоновата градина в Пловдив.
.
Официалната гала стартира в 11 ч. пред скулптурата на швейцарско-българския ландшафтен проектант. На награждаването ще участват аташето по стопански и културни въпроси в Посолството на конфедерация Швейцария госпожа Теодора Бургуджиева, генералният консул на Република Турция в Пловдив Н. Пр. господин Хюсейин Ергани, зам.-областният шеф госпожа Евелина Апостолова, кметът на Пловдив господин Здравко Димитров.
Поканени са регионалният шеф госпожа Дани Каназирева, ръководителят на Общински съвет Пловдив господин Александър Държиков, заместник-кметове, районни кметове, представители на Съюза на ландшафтните архитекти и жители.
Традицията на премията, учредена на името на основателя на Цар-Симеоновата градина, се възражда по самодейност на кмета на регион „ Централен " Георги Стаменов. Конкурсът е във връзка 180 години от рождението на Люсиен Шевалас и 142 години от основаването на първата пловдивска социална градина.
Призът се връчва в две категории - за фирми/автори на план за паркоустройство в Пловдив, и за жители, които по своя самодейност са облагородили зелените площи към домовете си. Наградата е статуя от бронз, направена от Цвятко Сиромашки. Тя изобразява Люсиен Шевалас, заобиколен от комбинация от растителни типове.
Идеята е премията „ Люсиен Шевалас " да се връчва всяка година, в символ на почитание и респект към приноса на създателя с голяма заслуга за развиването на парковото изкуство в Пловдив.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР