Нагласена ли е обществената поръчка за доставка на два джипа

...
Нагласена ли е обществената поръчка за доставка на два джипа
Коментари Харесай

Борис Бонев: Нагласена ли е поръчката за джиповете за главния прокурор

Нагласена ли е публичната поръчка за доставка на два джипа за над 400 000 лева за основния прокурор, пита общинският консултант в София Борис Бонев.

Преди дни стана ясно, че Бюрото за отбрана при основния прокурор се подрежда с 11 джипове и коли за близо 1 млн. лева без Данък добавена стойност. Класирането бе оповестено в петък, 31 юли, на уеб страницата на прокуратурата. Вече има и определен победител в състезанието. Поръчката е оповестена от прокуратурата в края на май. По-късно се разбра, че към този момент два месеца основният прокурор Иван Гешев се отхвърля от защитата на НСО и към този момент е защитаван от неговото Бюро за отбрана

"Аз персонално бих му предложил да се самосезира и да се самопровери! ", написа Бонев във фейсбук .

Общинският консултант показва, че в документите се изисква гаранционно обслужване минимум в следните области - София, Варна, Бургас, Пловдив и Велико Търново. При инспекция на дистрибуторите на първокласни коли, които могат да предложат автомобил с най-малко 410 конски сили, се оказва, че само спечелилият в поръчката Порше БГ има сервизен център във Велико Търново. Втората компания, която взе участие в публичната поръчка с модел на Мерцедес е отстранена, единствено тъй като няма сервиз във Велико Търново.

"Голяма част от техническите условия към колите буквално съответстват (дума по дума) с формалната листовка на Touareg, а Законът за публичните поръчки ясно споделя, че е неразрешено да се залагат механически критерии, които дават голословно преимущество на някой участник ", споделя още Бонев.

Основателят на "Спаси София " недоумява нужни ли са тези коли на един служител с химикалка. Той насочва и редица въпроси във връзка с техническата спецификация на колите.

"Дали не е време вместо да се занимава с неуместни акции по "арестуване " на стотина кг месо, Главният прокурор да стартира да дава отговори за метода, по който ръководи тази прогнила институция и публичните пари, които харчи, с цел да си обезпечи недостоен комфорт? ", приключва Бонев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР