„Нафтогаз Украйна“ потвърди готовността си за прекратяване на договорите. Самите

...
„Нафтогаз Украйна“ потвърди готовността си за прекратяване на договорите. Самите
Коментари Харесай

„Газпром“ и „Нафтогаз“ са готови за преговори по прекратяване на договорите


„ Нафтогаз Украйна “ удостовери готовността си за преустановяване на договорите. Самите договаряния се възнамерява да бъдат извършени през идващите дни. Това заяви пред публицисти заместник-председателя на съветския газов тръст Александър Медведев, представен от съветските организации.

„ Днес „ Газпром “ в отговор на запитването си получи от „ Нафтогаз Украйна “ удостоверение за подготвеност за започване на договаряния в границите на процедурата за преустановяване на настоящите контракти за доставка и пренос на газ. Предполагаме, че тези договаряния ще се проведат през идващите дни “, сподели Медведев.

Стокхолмският арбитраж през декември и февруари излезе с решения по разногласието сред съветската и украинската компании във връзка с договорите за доставка и пренос на природен газ. „ Газпром “ бе задължена да изплати на украинската сумата от 2,56 милиарда $. „ Газпром “ от своя страна съобщи, че решението основава дисбаланс в интерес на Киев по отношение на което от една страна ще апелира решенията, а от друга счита да приключи договорите през същият съд. „ Газпром “ изпрати на пети март публично съобщение към „ Нафтогаз “ за започване на процедурите за преустановяване на договорите.
Междувременно от „ Газпром “ взеха решение за редуциране на стотици работни места в комерсиалните е експортни подразделения в разнообразни страни и връщането им в Санкт Петербург, заяви от своя страна Ройтерс, базирайки се на свои източници.

В рамките на преустройството, подхванато от „ Газпром “, повече от половината от 2 хиляди души от задграничните офиси ще бъдат съкратени, а някои от позициите ще бъдат отворени в Санкт Петербург.

В хода на преструктурирането комерсиалното поделение на съветската компания Gazprom Marketing and Trading (GMT) ще бъде обединено отчасти с функционалностите на Gazprom Germania, което също се занимава с продажби на природен газ. Пред организацията от съветския газов тръст удостоверяват усъвършенстване на параметрите по преструктуриране на експортната активност на концерна.

„ Газпром “ има задгранични офиси в Лондон, Париж, Сингапур, а също по този начин и в Германия и Съединени американски щати. Най-големият по брой офис е в Лондон и е открит през 2005 година

Междувременно министър председателят на Англия Тереза Мей, представена от чужите организации заяви, че Англия и Европейският съюз не престават да търсят благоприятни условия за понижаване от съветския газ. Тя счита, че Русия оказва въздействие върху другите страни употребявайки зависимостта от съветското гориво.
„ Ние ще продължим да търсим с Европейски Съюз освен нашата енергийна сигурност, само че и по-широки подходи за енергийна сигурност “, съобщи Мей в отговор на въпроси на парламентаристите в границите на днешното й изказване за преустановяване на дипломатическите връзките с Русия и експулсирането на 23 съветски дипломати.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР