Наесен творческият сезон за театрите у нас може да започне

...
Наесен творческият сезон за театрите у нас може да започне
Коментари Харесай

Мутафчиев се закани! Какво чака театрите

Наесен креативният сезон за театрите у нас може да стартира със стачка поради недофинансирането в бранша. Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия ръководителят на Съюза на българските актьори Христо Мутафчиев. Според него, с изключение на при театъра, недофинансиране има и в други браншове, а какви ще бъдат протестните акции е въпрос на персонална креативна креативнос

Христо Мутафчиев разкритикува остро управлението на Министерство на културата и разгласи, че липсва разговор и воля за разрешаване на насъбраните проблеми.

Председателят на Съюза на българските актьори предвижда, че в случай че бъде изпълнен третият мандат, сегашният министър на културата Атанас Атанасов няма да резервира поста си.

" Нищо не схваща, бе! Не се и научи! Той не пожела да се научи, с цел да разбере какъв е казуса. Не пожела да вложи мисъл и да разбере, само че това е проблем на цялото държавно управление. Ако аз бях министър-председател, първото нещо, което щях да направя, е първите две седмици да се срещна с всички сектори на тази страна, с цел да схвана какво вършат и да диря решение на проблемите им. Те не се срещнаха с безусловно никой и по тази причина разумно си отиват. ", сподели той.

Христо Мутафчиев разгласи още, че в случай че се стигне до налагането на нови ограничавания против коронавирус в театрите, е доста допустимо да има протест от страна на театралите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР