Наесен ще има повече пациенти с подобна на коронавирус симптоматика,

...
Наесен ще има повече пациенти с подобна на коронавирус симптоматика,
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов каза какво ще стане наесен със заразара

Наесен ще има повече пациенти с сходна на ковид симптоматика, защото ще се намесят и другите банални инфекции. Това заяви за бТВ зам.-председателят на Българския лекарски съюз доктор Николай Брънзалов. Той изясни, че хората би трябвало да бъдат ясно диференцирани – на такива с COVID-19 и с други болести.

„ Ние не сме научени да лекуваме пациентите по телефона и не би трябвало по този начин да се прави. Ситуацията обаче го изисква. В по-малките градове има по-добра колаборация сред общопрактикуващите лекари, здравната система, РЗИ и НЗОК. Повечето от тях имат разкрити ковид кабинети, към които се насочват пациенти със подозрение за вируса. Не би трябвало в лечебните заведения да влизат такива пациенти “, акцентира той. 

Д-р Брънзалов бе безапелационен, че средствата, с които се лекуват изключителни обстановки, към момента са с бюджета на НЗОК и посочи, че бюджетът на касата не е юридически за изключителни, а за естествени обстановки.

Няма ден без да имам най-малко 5-6 позвънявания с недоволства за ковид. Има разлика сред инфектиран и болен. Проблемът не е единствено в тестването и правенето на рентгенови фотоси, а главно в логистиката, сподели доктор Николай Брънзалов.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР